Zodia Berbec – zona capului și tensiunea arterială

Elementul primordial al zodiei tale este Focului, ceea ce face ca sănătatea și buna funcționare a organismului tău să fie profund afectate în perioadele reci ale anului de frig și umezeală. Ai nevoie de căldură și lumină pentru a-ți proteja sănătatea. Energia care influențează zona capului și tensiunea arterială poate fi stimulată prin băi fierbinți, sport, plimbări lungi și momente lungi de meditație.

Zodia Taur – zona stomacului

Elementul Pământ concentrează energia vitală în zona stomacului și protejează astfel întregul organism. Dacă apar disfuncții, poți fi predispusă la boli digestive, hernii, ulcere sau dureri în zona abdominală. De aceea, este indicat să alegi o dietă cât mai echilibrată și să ai mare grijă ce mănânci. Excesele de orice fel pot perturba fluxul energetic și pot avea urmări grave în timp.

Zodia Gemeni – plămânii și sistemul respirator

Fiind zodie de Aer, energia organismului se concentrează în primul rând asupra sistemului respirator și asupra plămânilor. Fumatul este unul dintre cei mai periculoși factori nocivi pentru sănătatea ta. Ai nevoie de un mediu curat, uscat și cald, de activități în aer liber și de multă mișcare ca să îți protejezi sănătatea. Ți-ar prinde bine să faci periodic excerciții tonice de respirație.

Folosește energia astrelor să îți protejezi sănătatea!

Zodia Rac – sistemul excretor și vezica urinară

Elementul Apă al zodiei tale guvernează fluxul lichidelor din corpul tău, iar focarul de energie se află în special în zona vezicii urinare. Pentru a-ți menține un tonus și o sănătate bună, trebuie să ai grijă să te hidratezi corect pentru a elimina toxinele și reziduurile nocive. O dietă care să includă multe ceaiuri, sucuri naturale și cât mai puțină sare este indicate pentru buna funcționare a rinichilor și a vezicii.

Zodia Leu – inima și circulația sanguină

Ai grijă să duci o viață echilibrată și să faci mereu mișcare pentru o bună circulație a sângelui și pentru a stimula mușchiul cardiac. Elementul Foc al zodiei tale pune accentul pe stările febrile și inflamațiile grave care pot afecta inima. De aceea, trebuie să te ferești de bolile inflamatorii, de gripe și infecții, dar trebuie să verifici anual și procentul de colesterol din sânge, pentru a preveni depunerile de grăsime pe pereții arterelor.

Zodia Fecioară – digestia și intestinul subțire

Ești zodie de Pământ, astfel că hrana și digestia corectă sunt factorii esențiali care susțin energia întregului organism. Trebuie să fii foarte atentă ce mănânci și cum pregătești mâncarea. Excesele culinare și kilogramele în plus vor avea consecințe grave de la o anumită vârstă. Pe de altă parte, trebuie să fii atentă să corectezi la timp orice carență de vitamine sau minerale esențiale pentru organism.

Zodia Balanță – rinichii și regiunea lombară

Focarul de energie din corpul se află în partea de jos a trunchiului și influențează în special rinichii, jumătatea de jos a coloanei, uterul și trompele uterine. Fiind o zodie de Aer, ai nevoie de căldură și de umiditate ca să îți protejezi sănătatea, deci trebuie să te hidratezi corect și să fii mereu în mișcare. Durerile de spate sau problemele renale indică dezechilibre care pot duce în timp la afecțiuni cornice.

Zodia Scorpion – organele genitale și echilibrul hormonal

Organismul tău este echilibrat și sănătos când energia vitală se concetrează asupra producției de hormoni. Indiferent de tipul acestora, endocrini, tiroidieni, androgeni sau steroizi, hormonii sunt responsabili în mare parte de buna funcționare a organismului. Un control anual amănunțit te va ajuta să îi ții sub observație și să descoperi la timp orice disfuncție care ar putea declanșa boli grave.

Zodia Săgetător – splina și trunchiul inferior

Se spune că energia vitală a Săgetătorilor, concentrate asupra jumătății inferioare a corpului, îi ajută să fie robuști și viguroși. Nativii acestei zodii au rareori probleme de sănătate grave, dar numai dacă știu să își protejeze echilibrul și energia interioară. Trebuie să te ferești de excese și să faci mișcare în aer liber, să îți protejezi articulațiile și să nu te supui un effort fizic prelungit.

Zodia Capricorn – intestinul gros și pielea

Curățenia exemplară și atenția cu care îți alegi dieta de zi cu zi te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta. De la produsele uzuale de igienă, până la alimente și băuturi care ajută digestia și stomacul, trebuie să alegi lucruri de calitate, de origine naturală și cât mai puțin nocive pentru organism. Îngrijește-ți pielea cu ape termale și loțiuni naturale și te vei feri de multe probleme de sănătate.

Zodia Vărsător – gambele și circulația periferică

Elementul Aer din zodia ta pune accentul pe căldură, lumină și umiditate pentru protecția întregului organism. Mișcarea este esențială pentru sănătatea membrelor inferioare și a inimii, strâns legate de circulația periferică. Aici se concentrează energia vitală și trebuie să ai grijă să te ferești de reumatism, de inflamații ale articulațiilor, dar și de fracturi care nu se mai repară prea ușor.

Zodia Pești – ficatul și tălpile

Energia vitală se concentrează, la zodia Pești, în zona ficatului, organ vital care susține peste 1.000 de procese metabolice esențiale. Pe scurt, ficatul este uzina care elimină ceea ce ne îmbolnăvește. Ai grijă de buna lui funcționare în primul rând prin alimentație și prin metode naturale de prevenire a infecțiilor virale. Ai grijă, totodată, să îți protejezi sănătatea picioarelor și mai ales ferește-te de varice.

sursa foto: Shutterstock