Cea mai mică și mai îndepărtată planetă din sistemul solar, Pluton simbolizează energiile misterioase, tenebrele, umbrele, secretele și toate lucrurile ascunse pe care Scorpionii încearcă să le țină departe de lumină.

Pluton, sursa energiei pentru zodia Scorpion

Pluton era zeul roman al Morţii și al Lumii de Dincolo, moştenitorul bogăţiilor pământene, judecătorul sever şi imparţial, care îți cerea totul când treceai pragul vieţii. Pluton înseamnă degenerare şi regenerare, transformare, moarte şi renaştere.

Niciun alt astru nu emană atâta forţă distructivă şi energie vitală. Datorită lui, Scorpionii sunt oameni cu totul deosebiţi. Pluton le conferă o anumită forţă întunecată, cu care se pot răzbuna şi care poate fi luminată doar de iubire. Scorpionii nu sunt fericiţi decât dacă sunt iubiţi sincer de familie.

Tot datorită lui Pluton, Scorpionii au puterea de a se ridica peste cele mai nefericite încercări ale vieţii și au încredere că totul poate fi rezolvat.

Marte, vechiul guvernator al Scorpionilor

Înainte de descoperirea lui Pluton (1930) și înainte de a fi inclus în hărțile astrale ale zodiacului, planeta guvernatoare a Scorpionilor era bătăiosul și ambițiosul Marte. Acesta guvernează și zodia Berbec, pe care o reprezintă atât de bine, dar energia lui luminoasă și pofta lui viață se potriveau mai puțin cu Scorpionii.

Pentru mulți astrologi, Marte este planeta acțiunii, sexualității și pasiunii, care sunt trăsături importante și pentru Berbeci, și pentru Scorpioni, doar că cei din urmă știu mult mai bine să le ascundă și să le camufleze sub o mască de zeflemea și dezinteres.