Pe harta zodiacului, Luna este un simbol, așa cum sunt toate celelalte astre. Fiecare zodie are un astru guvernator, de la care persoanele născute în zodia respectivă primesc o mulțime de influențe, bune și rele. Iată ce influențe sunt între zodia Rac și Luna, lumina nopților.

Intuiție și imaginație

Cea mai importantă influenţă frumoasă pe care Luna o are asupra nativilor din Rac este fantezia. Luna îi înzestrează pe Raci cu o imaginaţie bogată, o fantezie care ajunge uneori la limite nebănuite. Tot datorită Lunii, Racii se bucură de o intuiţie ascuţită pe care o folosesc de obicei în dragoste. Ştiu să îşi aleagă fără greş partenerul potrivit, care să îi iubească cu pasiune şi pe care îl domine. Pe de altă parte, nativii Raci sunt atrași de ştiinţele oculte, le place să citească totul despre misterele planetei şi despre marile evenimente din istorie. Sunt fascinați de curiozități, de psihicul uman și de tot ce înseamnă previziuni despre viitor.  

Forţa ascunsă şi întunecată

Din punct de vedere astrologic, Luna domină sufletul şi inconştientul. Astrul nopţii este energia ascunsă, pe care nici nativii Raci nu bănuiesc că o au până nu se confruntă cu situaţii limită. Cei născuţi în această zodie se bucură, de-a lungul anilor, de un suflet mereu tânăr. Chiar dacă au o constituţie fragilă şi par timizi la prima vedere, Racii ştiu să lupte pentru scopurile lor cu tot felul de arme: seducţie, bani sau şantaj sentimental.

Din cauza forţei întunecate a Lunii, Racul este retras în societate şi are foarte puţini prieteni. El se simte bine numai în prezenţa câtorva persoane care îl înţeleg pe deplin.

Luna favorabilă: imaginaţie, intuiţie, lumină interiorară, bunătate, răbdare, armonie, pace.

Luna nefastă: sensibilitate excesivă, secrete, boli şi durere, fire schimbătoare şi pretenţioasă, decădere.

Zodia Rac și Luna cu cele două feţe ale sale

În mitologia romană, zeiţa Luna, al cărei templu a fost distrus în timpul marelui incediu din vremea lui Nero, era temută pentru puterea de a răspândi bolile pe pământ. La greci, Luna era iubită. Grecii o numeau Selena, iar aceasta era de fapt zeiţa Lunii pline, o zeiţă binefăcătoare, care propovăduia iubirea şi maternitatea.

Se spune că Selena le ajuta pe tinerele căsătorite să aibă copiii. Spre deosebire de zișa Luna, care le dă Racilor o anumită forţă de seducţie şi de manipulare, Selena era ocrotitoarea familiilor şi a copiilor.