Balanţa și semnul zodiei Balanță reprezintă cooperarea dintre forţele primordiale care se completează una pe cealaltă: aer, foc, pământ şi apă. Află care erau semnificațiile străvechi ale acestei constelații.     

În timpurile noastre, semnul zodiei Balanță este simbolul echităţii, al judecăţii obiective şi al echilibrului. Ea este cea care încearcă să echilibreze forțele universului, ca atare se află la mijloc de zodiac, la schimbarea anotimpurilor, când soarele fierbinte al verii se potolește cu atmosfera mai calmă a toamnei.

Balanța justiției  

Încă din Antichitate, constelația Balanței a fost descoperită între constelația Fecioarei și cea a Scorpionului, chiar dacă lumina stelelor sale este una greu observabilă de pe pământ, mult mai slabă decât alte constelații. Un desen schematic al acestei constelații arăta în vremurile vechi precum simbolul balanței de azi.

Astronomii greci considerau că această constelație, asemănătoare cu o balanță, este ținută în mâini de zeița greacă a Justiției numite Dike sau Astraea, iar aceasta era reprezentată de constelația vecină a Fecioarei. Ca atare, balanța este ținută de zeița dreptății, care trebuia să fie imparțială și obiectivă, ca atare oarbă.

Ce semnificații mai are simbolul zodiei Balanță

Straniu este că zodia Balanței este singura din tot zodiacul reprezentată de un obiect, de ceva fără suflet. Toate celelalte zodii sunt reprezentate prin ființe umane sau ființe fantastice, însuflețite, calde, pasionale, dinamice.

Balanța este singura reprezentată printr-un simbol static, rece, inanimat. Tocmai de aceea, ea este cea care trebuie să mențină echilibrul pe roata zodiacului, să pondereze energiile prea puternice ale unor zodii, cu avântul, nesăbuința, pasiunea și înflăcărarea celorlalte.

Semnul zodiei Balanță este asociat cu echilibrul, dar și cu romantismul, liniștea și iubirea caldă și statornică.