Venus retrograd afectează cea mai mare parte din viața de zi cu zi, de la relațiile intime, la comunicarea cu cei din jur, de la rezultatele profesionale, la cele financiare. Vestea proastă este că Venus va avea mers retrograd aproape toată luna aprilie și ne pregătește fiecăruia dintre noi câte o surpriză neplăcută. Dar 5 zodii sunt profund afectate de marele astru care le încurcă planurile și nu le lasă să evolueze. Iată ce prezice Venus retrograd și ce soluții ar fi bune să ieși din impas.

Zodiile profund afectate de Venus retrograd

Taurul poate pierde bani

Venus este astrul guvernator al zodiei Taurului, cel care le oferă nativilor acestei zodii noroc și dragoste în viață. Dar, în perioadele în care este retrograd, Taurii trebuie să se aștepte la evenimente neprevăzute și mai ales pierderi financiare.

În aprilie, trebuie să fie foarte atenți cu banii și să nu își risipească economiile, indiferent cât de importante ar fi unele cumpărături.

Leul are surprize neplăcute în dragoste

Venus retrograd nu are de a face cu banii și câștigurile Leilor. În schimb, le pune inima la grea încercare. Mulți dintre ei vor avea impresia că dragostea lor nu este împărtășită și că nu se pot baza pe partenerii lor. Unii, poate, vor face declarații de iubire, dar mesajul lor nu va ajunge la cine trebuie. Alții vor cere mai multă afecțiune, dar nu o vor primi.

Nativii Lei trebuie să spună sincer ce au pe suflet, iar problemele de inimă se vor rezolva mai ușor.

Balanța, afectată în carieră

Venus este un astru protector pentru Balanțe, dar pe ele nu le afectează niciodată în plan sentimental. Din punct de vedere al relațiilor, Balanțele nu vor avea surprize neplăcute. În schimb, Venus retrograd le poate pune bețe-n roate în carieră. Pot primi un avertisment din partea șefilor, pot primi un proiect  greu de realizat sau o promisiune care nu se mai împlinește.

În plan profesional, Balanțele au de pierdut dacă se grăbesc și nu solicită sprijinul unui profesionist.

Capricornul supus la noi presiuni

Chiar dacă Venus nu este unul dintre astrele cu influență directă asupra Capricornului, luna aceasta Venus retrograd o să le dea de furcă nativilor acestei zodii. În mișcare retrogradă, Venus afectează profund zodiile de Pământ și mai ales liniștea, ordinea și planurile făcute de acestea. Apar presiuni și schimbări când se așteaptă mai puțin și trebuie să fie maleabili, să se muleze pe noile evenimente și după dorințele persoanelor apropiate.

Peștii vor munci de două ori mai mult

Nativii Pești au, în general, o lună bună și se bucură de unele realizări pentru care muncesc foarte mult. Dar nimic nu pică din cer, tocmai pentru că este Venus retrograd. Orice proiecte ar avea, acasă sau la serviciu, vor fi mai greu de pus în practică din această cauză. Vor cheltui mai mulți bani, vor sta mai mult la serviciu și vor face ore suplimentare, vor munci mai mult acasă și este posibil ca unele lucruri să le facă greșit și apoi să muncească dublu pentru a le repara.

Dacă Venus retrograd ne aduce obstacole și necazuri, află totuși care sunt zilele favorabile ale lunii aprilie!

sursa foto: Shutterstock