Buna înțelegere dintre zodiile vecine depinde de numeroși factori, iar elementele primordiale care le caracterizează sunt prioritare. Pe roata zodiacului, nu stau niciodată împreună zodiile cu același element. Fiecare dintre noi are vecini cu semne astrale diferite, ba chiar incompatibile.

Dacă ești Berbec, zodiile vecine sunt Pești și Taur

Pentru nativul Berbec, semn cardinal de Foc, vecinul Pești, care este semn mutabil de Apă, poate fi cel mult un prieten bun, dar relația dintre ei rămâne totuși distantă. Cu greu se poate înfiripa o relație de dragoste între Pești și Berbec, pentru că Apa și Focul sunt complementar opuse. Nici cu vecinul Taur, semn fix de Pământ, Berbecul nu va avea o legătură prea apropiată. Iar dacă sunt de sex opus și se îndrăgostesc, partenerul de Pământ poate avea de suferit.

Taurii se învecinează cu Berbecii și Gemenii

Femeia Taur poate fi atrasă, la început, de un nativ Berbec, de energia și pasiunea Focului specifice zodiei sale. Dar va fi o relație încordată, în care unul dintre parteneri trebuie să cedeze întotdeauna. Semn fix de Pământ, Taurul nu se va înțelege prea bine în dragoste nici cu Gemenii, semn mutabil de Aer. Pot fi prieteni sau amici buni, deoarece Pământul are de câștigat alături de un semn de Aer sociabil și diplomat, dar nu vor avea același drum.

Gemenii îi au drept vecini pe Tauri și pe Raci

Nativul Geamăn, mutabil și guvernat de Aer, are doi vecini destul de dificili. Dacă poate găsi anumite puncte comune cu Taurul, mai ales dacă au aceeași carieră sau aceleași interese financiare, cu Racul greu găsește o portiță de comunicare. Se tolerează reciproc, dar nu își acceptă greșelile, iar o relație întâmplătoare între ei va fi sortită eșecului.

Zodiile vecine pentru Rac sunt Gemeni și Leu

Greu de spus ca Racul, semn cardinal de Apă, să fie atras de Gemenii care par superficiali și mult prea vorbăreți. Cu toate acestea, poate exista o simplă legătură de prietenie între ei, dacă nu au nimic de împărțit. În schimb, Racul poate fi atras irezistibil de Leu, se poate îndrăgosti până peste urechi și pot avea o relație de invidiat. Dar Leul trebuie să fie puţin mai în vârstă şi interesat să îşi întemeieze o familie.

Racul și Fecioara sunt vecinii Leului

Între Rac şi Leu, semn fix de Foc, poate apărea una dintre cele mai rare legături sentimentale dintre două zodii vecine. Relaţia lor va rezista doar dacă aceleaşi interese, altfel Leul va încerca să domine sau să îşi recapete libertatea. Cât despre o relaţie cu un nativ din Fecioară, aceasta nu poate fi decât de prietenie sinceră şi dezinteresată. Mai rar să vezi un cuplu fericit format din Leu şi Fecioară.

Fecioara se învecinează cu Leul și Balanța

Fecioara este semn mutabil de Pământ, grijuliu, tipicar, prudent şi, uneori, plictisitor. Dar se poate înţelege foarte bine cu Leul de Foc, pot fi amici sau prieteni buni, atâta vreme cât niciunul nu vrea mai mult de la celălalt. Dar cel mai bun prieten pentru o Fecioară poate fi Balanţa. În cazul lor, Aerul susţine Pământul, deoarece Balanţa este semn de Aer, iar poziţia vecină a celor două semne arată devotament pe viaţă.

Balanța are drept vecini pe Fecioare și pe Scorpioni

Toată lumea se înțelege bine cu Balanțele. Indiferent de zodiile vecine ei de zodiac, Balanța este o zodie răbdătoare, pacifistă și înțelegătoare. Cu nativii din Fecioară poate avea relații de prietenie de lungă durată, iar cu Scorpionul poate fi prietenă bună, dar și o iubită plină de pasiune. Relația dintre o femeie Balanță și un bărbat Scorpion poate fi una dintre cele mai reușite din zodiac.

Scorpionul stă ușă în ușă cu Balanța și Săgetătorul

Rareori se întâmplă să nu se înțeleagă bine cineva cu Balanța. Ai crede că Scorpionul, capricios și secretos, vas ta la distanță față de Balanțe, dar, în realitate, este una dintre puținele zodii care îl pot înțelege și accepta așa cum e. Dar relația dintre un Scorpion și un Săgetător, primul semn de Apă, al doilea semn de Foc, este plină de scântei. Ori se antipatizează din prima clipă, ori se îndrăgostesc nebunește. Dacă sunt de același sex, nu prea au șanse să fie prieteni.

Săgetătorul se învecinează cu Scorpionul și Capricornul

Săgetătorul și Scorpionul sunt amândoi personalități puternice și nu prea au loc unul de altul. Legătura dintre ei, fie de dragoste sau de simplă prietenie, este plină de riscuri. În schimb, Săgetătorul dinamic, agitat și visător, găsește un țărm de pace și liniște alături de Capricorn. Vecinul lui cu semn de Pământ îi oferă stabilitatea de care are nevoie și pot fi buni amici.

Capricornii îi au drept vecini pe Săgetători și Vărsători

Nativul Capricorn este serios, calculat și destul de rigid. Cu toate acestea este atras irezistibil de flacăra Săgetătorului de Foc, iar între ei vor fi întotdeauna relații puternice. Fie că sunt iubiți sau simpli prieteni, legătura lor este trainică în timp. În schimb, Vărsătorul este exact opusul Capricornului, iar elementele lor, de Pământ și de Aer nu se îmbină sub nicio formă. Chiar dacă se plac la început, relația lor va rămâne una superficială.

Zodiile vecine cu Vărsătorul sunt Capricornul și Peștii

Cu greu se poate spune că Vărsătorul ar putea fi atras de un Capricorn. Cu toate acestea, este posibil ca firea practică și responsabilă a Capricornului să cucerească o femeie Vărsător care vrea să își întemeieze o familie. Dacă nu există atracție, cel puțin vor fi buni colegi și se vor completa la muncă. În schimb, prietenia cu un nativ din Pești poate fi fantastică. Semnul de Aer al Vărsătorului, visător și idealist, se înțelege de minune cu nativul de Apă, un visător la rândul lui.

Peștii, vecini de zodiac cu Vărsătorii și Berbecii

Nativul Pești, sociabil și răbdător, se înțelege bine cu aproape toate semnele zodiacului, iar cu zodiile vecine poate avea relații de prietenie frumoase. Și cu Vărsătorul de Aer, și cu Berbecul de Foc ar putea fi posibile relații amoroase, deși nu ar fi cele mai bune alegeri pentru un Pește. Dar numai el este capabil cu intuiția sa proverbială să citească adânc în sufletul unui Berbec și să îi suporte toanele.

sursa foto: 123rf.com