Există câteva zodii obsedate de sănătate care au tendința să vorbească tot timpul despre problemele lor, despre durerile lor, despre medici, pastile și operații. Dacă le întâlnești și le întrebi cum o mai duc, sigur se vor plânge de sănătate!

Zodia Rac, prea sensibilă

Racii se numără printre nativii care se plâng cel mai des despre sănătatea lor, deși nu au mari probleme. În general, persoanele născute în zodia Racului sunt destul de rezistente și sănătoase, iar cei mai mulți sunt foarte prudenți cu stilul lor de viață. Se feresc de excese, au grijă ce mănâncă și încearcă să fie activi.

Este adevărat că femeile din zodia Racului au tendință de îngrășare, tocmai de aceea sunt obsedate de sănătatea și silueta lor. Nici bărbații nu se lasă mai prejos, dar unii dintre ei devin ipohondri și încep să se plângă de tot felul de dureri imaginare. Ba chiar se duc la medic din te miri ce și înghit tot felul de suplimente cu vitamine inutile.  

Zodia Fecioară, prea fixistă

Sănătatea este o fixație pentru Fecioare. Ele sunt obsedate de orice idee, curent sau teorie care propovăduiește un stil de viață mai sănătos. Mai periculos este când devin obsedate de așa numitele tratamente miraculoase care vindecă orice, de la cancer, la ciuperca piciorului.

Ar fi în stare să înghită tot felul de ciuperci, alge și prafuri miraculoase aduse de prin India sau Africa, doar ca să capete o imunitate mai rezistentă și un corp robust. Femeile Fecioară, în general, sunt obsedate de curățenie și mâncare sănătoasă, iar bărbații Fecioară merg la sală, aleargă și urcă pe munți să se mențină sănătoși și puternici.   

Zodia Pești, prea grijulie

Când vine vorba de sănătate, nativii Pești sunt foarte atenți și cu sănătatea lor, și cu sănătatea copiilor. Au casa plină de medicamente, alifii, tincturi și ceaiuri, știu mai bine decât medicii de ce boli suferă și se tratează singuri. Bineînțeles că merg la medic la cea mai mică durere. Dar fac acest lucru numai pentru a le confirma doctorul că diagnosticul pe care și l-au pus singuri este cel corect.

Zodia Pești este una dintre puținele zodii obsedate de sănătate, de boli și tratamente de tot felul, de vitamine și suplimente pe care le înghit cu pumnul. Până și copiilor le pregătesc de dimineață tot felul de siropele și suplimente pentru imunitate, pentru oase, pentru inteligență sau memorie, pentru cine știe ce motive… numai pentru sănătate nu!

Nu în ultimul rând, când se îmbolnăvesc mai grav, Peștii așteaptă o vindecare miraculoasă de la sfinții lor protectori și se roagă cu râvnă la Sfântul Nectarie sau la Maica Domnului, înghițind tot felul de pastile, de la analgezice și feriprive, la hapuri homeopate.