Multă lume apreciază zodia Racului pentru empatia ei, pentru implicarea și pasiunea ei. Cele mai multe calități ale zodiei Rac sunt legate de sufletul mare al acestor nativi, de afecțiunea și umanitatea de care dau dovadă în orice împrejurare.

Un Rac nu va rămâne niciodată nepăsător, este o persoană implicată care ajută foarte mult și care schimbă lucrurile din jurul lui.

Iată și câteva calități ale zodiei Rac mai puțin cunoscute, dar cu care se pot mândri în orice clipă!

Calmi și răbdători

În pofida faptului că starea lor emoțională este destul de schimbătoare, nativii Raci reușesc să fie oameni calmi, răbdători și pașnici. În condiții de stres, în condiții dureroase și apăsătoare, Racii reușesc să fie calmi, se gândesc și analizează tot felul de soluții și își controlează bine impulsurile de moment. Când este necesar, ei știu să fie răbdători cu cei din jur și îi sprijină emoțional să își recapete încrederea în ei.

Tradiționaliști

Puțini oameni știu că Racii sunt tradiționaliști, nu doar pentru că sunt familiști convinși și se dedică părinților și familiilor lor. Ei sunt tradiționaliști și conservatori, apreciază foarte mult valorile de bază în viață și pun accentul pe stabilitate, căsnicie, cămin, creșterea copiilor.

Racii respectă valorile morale autentice şi în casa lor vei găsi întotdeauna armonie şi linişte.

Secretoși

Racii se ascund în spatele unei carapace dure, îşi protejează cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile. Iar acest lucru este cu adevărat o calitate. Orice informație mai delicată, este în siguranță cu nativii Raci. Ei au mare grijă de secretele lor, dar și de secretele celor din jur. Dacă află, din întâmplare, ceva compromițător despre cineva apropiat, se prefac că nu văd și nu știu, iar secretul respectiv este în siguranță cu ei.

Reflexivi

Semnul Racului, cunoscut şi drept semnul Profetului, are polaritate negativă. De aceea, cei născuţi sub influenţa sa sunt secretoşi, introvertiţi, reflexivi, atenţi mai degrabă la sentimente decât la argumentele logice.

Chiar dacă rațiunea nu primează, nativii Raci gândesc totul profund, nu iau nicio decizie de moment, fără să reflecteze cu grijă la toate consecințele ei și la persoanele implicate. Sunt persoane mult mai profunde decât par la prima vedere. Ai încredere în raționamentul Racilor, mai ales că ei îmbină rațiunea cu emoțiile și sentimentele și au grijă ca toți cei implicați în deciziile lor să nu sufere.

Înțelegători

Spre deosebire de multe alte zodii, Racul este o zodie foarte înțelegătoare. Iar acest lucru derivă din răbdarea și atenția pe care o acordă celor dragi și chiar persoanelor străine, atunci când este cazul. Ei înțeleg cel mai bine ce înseamnă presiunea emoțiilor, schimbările de atitudine, suferința sau bucuria intensă.

De aceea, reușesc să fie foarte înțelegători cu cei din jur și așteaptă cu răbdare ca aceștia să își limpezească gândurile și sentimentele pentru a comunica deschis sau pentru a lua anumite decizii împreună.