Adunate din folclor, din legende și mituri, din zodiacele vechi sau din credințele religioase, talismanele au puteri mistice deosebite. Le purtăm adesea sub formă de bijuterii, pandantive și brelocuri. Sau le păstrăm în casă, pe birou sau pe noptieră.

Pe unele le-am primit de la persoane dragi care vor să ne transmită mereu dragostea și gândurile lor bune. Pe altele ni le cumpărăm singuri sau le găsim întâmplător și le adoptăm crezând în puterile lor magice.

Astrologii spun că fiecare dintre noi are un talisman norocos, în funcție de ziua de naștere, și arată pentru fiecare zodie simbolurile cele mai importante. Iată ce talismane pentru ziua ta de naștere merită să porți cu tine.

Berbecul și simbolul cheii

Cheia este simbolul care protejează zodia Berbecului deoarece cheia poate deschide ochii și mintea unui Berbec atunci când are mai multă nevoie și îi poate arăta calea cea mai bună. Poartă un pandantiv cu o cheie sau agață o cheie mică la portofel. Mai poți purta și bluze brodate cu simbolul cheilor sau eșarfe cu același simbol norocos.

Alte talismane norocoase pentru Berbeci: trifoiul cu patru foi, simbolul zodiei (coarnele de berbec), rubinele.

Taurul, protejat de numărul 7

Zodia Taur este cea mai puternic influențată de numerele norocoase din numerologie, iar numărul cel mai potrivit să o protejeze este 7. Poartă 7 brățări sau un charm din argint sub forma cifrei 7. Ține mereu 7 monede într-un compartiment separat în portofel, indiferent de valoarea lor, și ai grijă să nu le cheltuiești. Mai poți purta și un tricou brodat cu cifra 7.

Alte talismane norocoase pentru Tauri: potcoava și steaua cu 7 colțuri sau cuarțul fumuriu.

Gemenii au noroc cu zarurile

trei zaruri

Tuturor le plac zarurile. Se numără printre cele mai vechi simboluri ale norocului și se potrivesc foarte bine cu zodia Gemeni. Dacă ești născută în această zodie, poți purta zaruri sub tot felul de forme: un mic pandantiv cu zar la un lănțișor, un zar din argint la cheile casei sau niște zaruri supradimensionate la birou ori în mașină. Zarurile sunt potrivite pentru Gemeni mai ales când se confruntă cu probleme în carieră.

Alte talismane norocoase pentru Gemeni: citrinul auriu, jadul verde sau un fluture.

Racul este protejat de gărgărițe

Nativii Raci sunt foarte apropiați de natură și au nevoie de un talisman care să amintească de natura lor afectuoasă. Gărgărița sau buburuza este talismanul lor norocos și, probabil, mulți nativi ai zodiei se bucură să primească buburuze de Mărțișor. Ar fi bine să le păstreze tot anul și să le agațe la brățări!

Alte talismane norocoase pentru Raci: steaua de mare, acvamarinul, ancora

Leul și cristalele strălucitoare

cristalele in nopțile cu Lună nouă

Pandantivele cu pietre prețioase sau cristale strălucitoare sunt de bun augur în fiecare an pentru nativii Lei. În mod deosebit trebuie să poarte cristale albe, transparente și strălucitoare precum diamantul sau zirconiu. Lumina pe care o reflectă aceste pietre protejează zodia Leului de influențele negative și de tot felul de accidente.

Alte talismane norocoase pentru Lei: steaua, flacăra, aurul, rubinele, diamantele

Fecioarele protejate de ochiul mistic

Ochiul albastru de deochi este cel mai bun talisman pentru Fecioare. El le va feri de necazuri și de energiile negative care le pot destabiliza planurile. Un pandantiv cu faimosul ochi albastru trebuie purtat zi de zi la un lănțișor sau la o brățară. Poate fi purtat și agățat la portofel, deoarece banii sunt foarte importanți pentru nativii Fecioare.

Alte talismane norocoase pentru Fecioare: jadul, cuarțul alb, pandantivele sub formă de fructe (mere, pere, căpșuni) sau zimbolul zodiei (o fecioară cu spice de grâu)

Balanțele protejate de simbolul triunghiului

Orice pandantiv sau bijuterie sub formă de triunghi din argint îi va apăra pe nativii Balanțe de necazuri, de invidie și gelozie. Triunghiurile sub diferite forme le poartă noroc în dragoste și în familie. Piramida, în mod special, este un talisman norocos deoarece echilibrează energiile benefice de care au nevoie Balanțele.

Alte talismane norocoase pentru Balanțe: simbolul zodiei (balanța), argintul, steaua

Scorpionul are noroc cu potcoave

Potcoavele, fie ele la dimensiune reală, fie mici și delicate, realizate din aur, protejează zodia Scorpionilor. Iar ei au nevoie de potcoave ori de câte ori se gândesc la o afacere sau la banii lor. Scorpionii pot purta potcoave din aur la o brățară sau sub formă de cercei, pot purta tricouri brodate cu potcoave sau pot purta o mini potcoavă atașată la portofel.

Alte talismane norocoase pentru Scorpioni: săgeata, simbolul zodiei (un scorpion), aurul, rubinele

Săgetătorul are nevoie de ancore norocoase

Simbolul marinarilor și al aventurilor pe mări îndepărtate, ancora este perfectă pentru Săgetători. Îi protejează la drum lung, pentru că vor dori să călătorească mult, dar mult mai important este că va avea grijă să le păstreze viața echilibrată. Ancora semnifică stabilitate și maturitate, ceea ce le aduce mult noroc Săgetătorilor mai puțin chibzuiți din fire.

Alte talismane norocoase pentru Săgetători: săgeata, aurul, rubinul, vulturul.

Capricornul mizează pe trifoiul cu patru foi

Se spune că nu este ușor să găsești un trifoi cu patru foi, dar Capricornii trebuie neapărat să poarte unul măcar din când în când. Va fi talismanul lor norocos când se anunță probleme financiare și profesionale prea dificile. Trifoiul cu patru foi înseamnă bunăstare, protecție și noroc.

Alte talismane norocoase pentru Capricorni: cuarțul roz, ametistul, crucea

Vărsătorii au nevoie de o inimă

Ești singură de Ziua Îndrăgostiților? Fă-ți un cadou!

Bărbați sau femei, nativii Vărsători trebuie să poarte o inimă mică și discretă, fie la brățară, la lănțișor sau la ceas. Va fi sursa lor de energie pozitivă în momentele cheie în care au de luat decizii majore. Își pot decora casa și biroul cu simbolurile inimii sau pot purta tot felul de eșarfe, tricouri și căciuli brodate cu inimi.

Alte talismane norocoase pentru Vărsători: gărgărița, libelula, cristalele albastre

Peștii au nevoie de o capcană de vise

Sunteți deja familiarizate cu acele capcane pentru vise care arată ca o pânză de paianjen, de care atârnă diverse talismane și pene. Originea acestor capcane se află în credințele indienilor din America de Nord. Se spune că visele se prind în pânză, cele bune alunecă pe pene, cele rele se pierd prin orificiul din mijlocul capcanei. Iar nativii Pești au nevoie să scape de toate visele urâte și să învețe să le păstreze pe cele bune.

Alte talismane norocoase pentru Pești: acvamarinul, ancora, smaraldul, argintul