Nu ne miră că Săgetătorul, spre exemplu, este reprezentat de o ființă mitică, jumătate arcaș, jumătate cal, dar simbolul zodiei Capricorn este și mai straniu. Este singurul din tot zodiacul care îmbină două animale în cel mai ciudat mod.

Iată ce semnifica pentru astrologii din vechime această făptură stranie cu cap și trup de țap, terminat în coadă de pește.

Zodia Caprei… dar de ce apare și un pește?

Capricornul este zodia Caprei, mai degrabă a Țapului, puternic, curajos, îndrăzneț, sigur pe el și aventuros. Niciun munte nu este prea înalt pentru țapul viteaz, nicio provocare nu este prea grea, nici viața nu este ușoară pentru el.

Ciudat este faptul că, din cele mai vechi timpuri, trupul de țap a fost înfățișat cu o coadă de pește. Iar aceasta din urmă este marele mister din simbolul zodiei Capricorn.

Coada de pește reprezintă adâncurile apelor, misterele unei lumi foarte puțin cunoscute și mai mult de atât, reprezintă de fapt mistere sufletului Capricornilor, care ascund o sensibilitate deosebită.

Simbolul zodiei Capricorn. Peștele are diverse interpretări

Semnificaţiile cozii de pește sunt complexe, dar una dintre cele mai bune interpretări este legată de nevoia de perfecţionare a nativilor. Capricornul încearcă să se ridice din hăţişul sentimentelor confuze către un orizont armonios, dominat de stabilitate şi ordine. Coarnele simbolizează firea severă şi pătrunzătoare a Capricornului, pe când coada de peşte avertizează asupra naturii lui emotive.

Totodată peștele reprezintă sentimentele profunde de care sunt capabili Capricornii și emoțiile puternice pe care le au, dar pe care le ascund întotdeauna cu o mare dibăcie.