Anul 2021 este anul numărului 5 asociat cu pentagrama sau steaua în cinci colțuri, asociat cu Hierofantul din cărțile de tarot și cu Mercur, astrul negocierilor și al călătoriilor din zodiac.

Hierofantul, Învățătorul, Marele Preot sau Marele Înțelept are un mesaj aparte pentru noi în anul care va începe curând și în care vom regăsi multe din problemele cu care ne-am confruntat în 2020, dar în care vom avea parte și de schimbări spre bine.

Ce spune cartea de tarot a anului 2021

Hierofantul este preotul antic grec care îi instruia pe inițiați în credințele mistice, în mistere și oracole. În cărțile de tarot, semnificația lui este mult mai extinsă și detaliată. El reprezintă nu doar înțelepciunea, educația, inițierea, ci și karma, balanța dintre trecut și prezent, lecțiile de viață cu care ne confruntăm în momentele cheie.

Din această perspectivă, trebuie să ne așteptăm ca 2021 să ne ofere o lecție, poate, mult mai dură decât 2020 când problemele declanșate de pandemia de coronavirus abia au început. În 2021 ne putem confrunta cu consecințele neașteptate ale acestei situații, dar ceea ce ne transmite Hierofantul este că fiecare lecție are un final, iar la final fiecare vom câștiga ceva.

Ce schimbări se prevăd, conform cărților de tarot

În toate reprezentările sale vechi, Hierofantul face un gest de binecuvântare către inițiații săi. El este cel care îndrumă, învață, instruiește și pedepsește, dar și cel care binecuvântează, fiind un Mare Preot, îndrumător către lumea spirituală.

Gestul de binecuvântare poate fi interpretat drept asigurarea că, în urma tuturor încercărilor la care vom fi supuși în 2021, vor veni și recompense, beneficii, atât materiale, cât și sufletești.

Toate lecțiile de viață și toate schimbările pe care ni le pregătește anul 2021 nu vor fi în zadar. Fiecare dintre noi va descoperi că are mai multă putere și înțelepciune decât credea, fiecare dintre noi va obține mai mult de la el însuși, va dărui mai mult și va primi mai mult de la oamenii din jurul lui.

Acesta este mesajul pe care ni-l transmite cartea de tarot a anului 2021. Nu trebuie să ne temem de încercările grele la care vom fi supuși, ci trebuie să învățăm din ele și să devenim mai generoși.