Zodia Berbec, ocrotită de Ariel

Arhanghelul Ariel era asociat în tradiția iudaică și în vechile texte religioase cu înțelepciunea, lumina și autoritatea. Ariel era îngerul care îi ajuta pe oameni să își transforme visele în realitate și să obțină concret anumite beneficii sau bunuri. El poate grăbi înfăptuirea unor dorințe sau planuri și le amintește Berbecilor să se gândească întotdeauna și la cei apropiați.

Zodia Taur, potejată de Chamael

Numele arhanghelului Chamael înseamna ”cel care îl vede pe Dumnezeu” și era considerat unul dintre cei 7 îngeri mari care stau alături de Dumnezeu. Arhanghelul Chamael ne ajută să vedem forța dumnezeiască și să ne încredințăm că voința Domnului este alături de noi. Pentru Tauri, unul dintre cele mai pașnice semne zodiacale, Chamael este cel care îi ghidează pe cea mai bună cale pentru a obține pacea și iubirea.

Zodia Gemeni, ajutată de Zadachiel

Numele său înseamnă ”dreptatea lui Dumnezeu” și este un înger al compasiunii și mărinimiei. El îi ajută pe Gemeni să dăruiască și să ajute, să fie deschiși cu toți, pentru a beneficia la rândul lor de prijin. Zadachile ne învață că nicio rugă nu rămâne fără răspuns.

Zodii sub protecția ființelor divine

Zodia Rac, sprijinită de Gabriel

Marele arhanghel Gabriel ocrotește, susține și veghează nativii zodiei Rac, insuflându-le dorința de a fi afectuoși și înțelegători cu cei din jur. Numele lui Gabriel însemna în textele vechi ”Dumnezeu este puterea mea”, iar influența lui îi ajută pe nativii Raci să aibă încredere în forța lor interioară.

Zodia Leu, ajutată de Rafael

Învățătura de căpătâi a arhanghelului Rafael vorbește despre puterea iubirii divine. El le oferă nativilor Lei o mulțime de daruri spirituale, îi ajută să fie generoși și să își aline semenii. Tot Rafael este cel care ponderează energia și egoul nativilor Lei, care învață să își tempereze voința și să se supună regulilor.

Zodia Fecioară, apărată de Metatron

Misiunea pe pământ a îngerului Metraton este aceea de a ne învăța măsura lucrurilor și de a ne ajuta să creștem și să evoluăm prin fiecare experiență. Numai acela care învață permanent, este capabil să își ajute semenii, iar acest sfat este cu atât mai potrivit nativilor din zodia Fecioarei.

Zodia Balanței, susținută de Hagiel

În vechile texte iudaice, Hagiel sau Haniel era ”bucuria” sau ”gloria” lui Dumnezeu și personifica starea spirituală de echilibru deplin prin credință și rugăciune. Nativii Balanței sunt îndrunmați să cântărească lucrurile și să depună eforturi mari pentru a echilibra situațiile tensionate pentru a putea evolua.

Zodia Scorpion, protejată de Azrael

Rolul acestui înger este acela de a ajuta oamenii să treacă fără durere în lumea de dincolo și este legat de Casa morții de pe roata zodiacului. El propovăduiește moartea și reînvierea spirituală și este considerat drept un păstor de suflete. De la el, nativii zodiei învață să judece oamenii, să aștepte cursul firesc al faptelor și al timpului și să se bucure de viață așa cum le e dată.

Arhanghelii care ocrotesc semnele zodiacale

Zodia Săgetător, ocrotită de Uriel

I se spunea ”lumina lui Dumnezeu” și se credea că cei pe care îi ocrotește Uriel au sufletul strălucitor, exaltat, plin de bucurie și compasiune. Nativii zodiei trebuie să beneficieze de lumina cunoașterii, sunt spirite libere, curioase și capabile să se înalțe prin spiritualitate. Uriel îi ajută să se cunoască mai bine pe sine și să evolueze.

Zodia Capricorn, apărată de Mihail

Arhanghelul Mihail este cel care veghează asupra Capricornilor, un înger sfânt plin de curaj și de înțelepciune, care reprezintă puterea lui Dumnezeu. Este apărător al dreptății, al ordinii și al credinței și îi învață pe cei pe care îi ocrotește să trăiască drept, oricât de strâmbă ar fi lumea din jurul lor.

Zodia Vărsător, sprijinită de Cassiel

Este unul dintre arhanghelii învățători, care urmărea destinele muritorilor și le îndruma de la distanță către misiunea lor cea adevărată. Sub îndrumarea lui, nativii Vărsători învață să aprecieze fiecare experiență a vieții, curgerea timpului și înțelepciunea pe care ți-o dă evoluția sufletească și spirituală.

Zodia Pești, ajutată de Asariel

Numele lui se traducea în vechea limbă ebraică prin sintagma ”Dumnezeu este ajutorul meu”. Este un înger al compasiunii, ajutorării și al ocrotirii. De la el, nativii Pești învață să fie alături de semenii lor la nevoie și să îi susțină mai ales în momentele de cumpănă, când este pusă la grea încercare credința adevărată.

foto: Shutterstock