În a doua jumătate a anului se va simți puternic influența dificilă a lui Saturn retrograd în Capricorn, care va începe pe 1 iulie. Saturn scoate în evidență greșelile, abuzurile și ilegalitățile din politică, grupuri de interese, asociații și organizațiile de tot felul, dar și deciziile sau acțiunile greșite luate în plan individual.

Cinci zodii vor fi greu încercate de Saturn retrograd în Capricorn și trebuie să se pregătească pentru a face față lecțiilor pe care le vor primi de la acest astru sever.

Taur și Saturn retrograd în Capricorn

De la 1 iulie, nativii din Taur trebuie să fie mult mai prudenți cu direcția în care se îndreaptă cariera lor, dacă știu că domeniul lor de lucru sau locul lor de muncă poate fi compromis pe viitor. Dacă au făcut o greșeală gravă, nu prea mai au timp să o îndrepte și este posibil să își piardă jobul în iulie sau august.

Rac și Saturn retrograd

Din luna iulie, Racii se pot lovi de greutăți și obstacole în relația intimă și vor trece prin situații care le pune fidelitatea și răbdarea la încercare. Trebuie să învețe că partenerii lor au drepturi egale, trebuie să fie mai răbdători, mai sensibili cu ceilalți, mai empatici și să nu se mai pună doar pe ei pe primul loc.

Leul și blocajele ridicate de Saturn

Nativii Lei trebuie să fie îndeosebi foarte atenți cu sănătatea lor, în lunile iulie și august, când influența dificilă a lui Saturn se va resimți puternic. Apar probleme medicale, situații care nu se pot rezolva doar cu o pastilă și o cană de ceai. Va fi nevoie de un tratament susținut și poate chiar de o dietă strictă pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Balanța și problemele de familie

Saturn retrograd afectează, în iulie și august, relațiile de familie, legăturile cu copiii, fie ei minori sau majori, prioritățile familiei, planurile cu locuința, renovarea, îmbunătățirea spațiului. Balanțele trebuie să se aștepte la cheltuieli mari pentru familie și să fie pregătite pentru necesități mai mari.

Capricorn și Saturn retrograd

Se poate spune că va fi o perioadă mai dificilă pentru Capricorni, până în septembrie, când se va încheia retrogradarea lui Saturn. Vor fi afectate cariera, mai ales nativii care au ajuns de curând în posturi de conducere și care sunt obligați să preia responsabilități neplăcute. Dar vor fi afectate și imaginea publică sau comunicarea cu cei din jur pentru Capricornii care sunt mai puțin sociabili și maleabili.