Semnul Porcului este cel de al doisprezecelea semn din zodiacul chinezesc. El este asociat cu orele înaintate ale serii, și anume cu intervalul de la ora 21 la ora 23.

În termeni de yin și yang, Porcul este yin, ca atare este asociat cu lucrurile materiale, cu banii, averea, confortul, cariera și relațiile, ceea ce este de bun augur în acest an.

În schimb, sunt mai slab influențate dragostea, sănătatea, visurile, dorințele, aspirațiile ideologice, liniștea sufletească și armonia dintre conștient și subconștient.

De ce este sănătatea un punct slab în anul Porcului de Pământ

Astrologii chinezi spun că Porcul este o zodie robustă, plină de vitalitate și cu o sănătate bună. Se nasc suficient de puternici, ceea ce îi face să aibă mare încredere în energia și forța corpului lor. De aici, însă, apar și problemele.

Fiind convinși că sunt rezistenți în fața bolilor, nativii Porci își neglijează sănătatea, trec cu vederea simptomele stranii care ar putea anunța o boală și ajung prea târziu la un consult medical. Această atitudine se reflectă asupra horoscopului.

Pe de altă parte, zodia Porcului înseamnă o viață agitată, multe proiecte, multă muncă, responsabilități pe care și le asumă singuri. De multe ori se complică atunci când nu e cazul, cheltuie mult, sunt tensionați și nu termină nimic la timp. Iar aceste lucruri se reflectă asupra sănătății și echilibrului interior.

Cum vom sta cu sănătatea în 2019

Conform prezicerilor astrologilor chinezi, sănătatea poate fi un aspect delicat pentru mulți nativi, mai ales pentru cei care nu sunt neapărat compatibili cu Porcul precum Șarpele și Maimuța sau pentru cei care au prea puține lucruri în comun cu această zodie precum Câinele, Cocoșul sau Dragonul.

În anul Porcului de Pământ trebuie să fim atenți la următoarele aspecte care ne-ar putea influența sănătatea:

  • Oboseala, lipsa somnului, orele pierdute;
  • Schimbarea anotimpurilor, perioadele ploioase și reci;
  • Schimbarea locului de muncă;
  • Pierderea banilor;
  • înlocuirea dietei obișnuite cu un meniu bogat în grăsimi și dulciuri;
  • călătoriile obositoare pe perioade lungi de timp.

Toți acești factori pot favoriza mai mult decât în alți ani apariția unor afecțiuni, de la cele sezoniere cum sunt virozele, la boli de piele, probleme cu inima și tensiunea, inflamații ale articulațiilor, dureri de spate și dureri ale membrelor inferioare.

Tot în acest an, suntem mai vulnerabili la microbi și bacterii pe care le putem lua din locurile publice precum băile, piscinele, barurile și restaurantele.