Astrologia medicală ne poate oferi câteva indicii importante despre cele mai importante probleme de sănătate și puncte vulnerabile pe care le poate avea zodia fiecăruia dintre noi.

Zodia Berbec. Puncte vulnerabile mai puțin cunoscute: rinichii

Conform astrologiei medicale, Berbecul guvernează capul și influențează această zonă nu doar din punct de vedere fizic, cât și psihic. Dincolo de migrene și dureri frecvente de cap și de dinți, nativii Berbeci pot fi supuși unor probleme psihice care afectează memoria. Mulți nativi Berbeci sunt dezordonați, au un program haotic și obositor, care le provoacă adesea un stres în plus. O altă zonă vulnerabilă a zodiei Berbec cuprinde rinichii și aparatul urinar, care este guvernat de Balanță, zodia lor opusă.

Zodia Taur. Probleme de sănătate ascunse: ovarele

Taurul guvernează gâtul, laringele și sistemul respirator. Taurii sunt sensibili la virusurile și stafilococii care se înmulțesc adesea în sezonul rece și afectează laringele. Pentru unii dintre ei, care au o imunitate compromisă, afecțiunile tiroidei reprezintă de asemenea o problemă serioasă. Zodia opusă Taurului, Scorpionul, guvernează organele genitale și Taurii pot avea probleme de sănătate și din acest punct de vedere. Femeile Taur nu au probleme de fertilitate, dar pot avea probleme cu ovarele.

Zodia Gemeni. Dureri ascunse: coloana vertebrală

Constalația Gemenilor guvernează partea superioadă a pieptului, umerii, brațele și plămânii. Pentru nativii cu o imunitate slabă, acestea reprezintă puncte vulnerabile și mulți dintre ei se plâng adesea de dureri în piept sau dificultăți de respirație. Și problemele medicale ale zodiei opuse, Săgetătorul, îi afectează pe Gemeni. Este vorba de sistemul nervos, iar Gemenii sedentari sau cu probleme de greutate ajung adesea să sufere de nevralgii, de dureri de articulații și de dureri de coloană.    

Zodia Rac. Puncte vulnerabile: dantura, gingiile

Stomacul, flora intestinală și digestia se află sub influența acestei zodii. Pentru Raci este foarte important să aibă o viață cât mai echilibrată și organizată, să nu amplifice stresul pentru că acesta îi va afecta nu doar psihic, cât și fizic, și anume digestia. Mulți Raci au probleme cu stomacul și cu fierea din cauza grijilor și oboselii. De la zodia lor opusă, Capricornul, Racii pot avea puncte sensibile precum dantura și genunchii. Dar o dietă sănătoasă și plină de legume îi va ajuta să mențină o digestie și o dantură sănătoasă.

Zodia Leu. Probleme ascunse cu inima

Constelația Leului protejează și influențează centrul organismului și anume inima și splina. De asemenea Leul guvernează toți mușchii spatelui. Nativii Lei care nu fac deloc sport și nu se îngrijesc de sănătatea lor, care se îngrașă și abuzează de țigări sau alcool ajung încă din tinerețe să aibă probleme cu inima. Este foarte important pentru Lei să se mențină în formă și să adopte mișcarea, fie că fac sport, fie că practică plimbările lungi sau dansul. Zodia lor opusă, Vărsătorul, pune și ea accentul pe mișcare pentru sănătate!

Zodia Fecioarei. Probleme ascunse cu odihna

Dintre toate zodiile, Fecioara este cea mai atentă cu sănătatea ei, cea mai ordonată, grijulie, ba chiar ipohondră, când știe că are anumite slăbiciuni. Iar toate aceste lucruri pornesc de la faptul că zodia Fecioarei este responsabilă de sistemul nervos care pune în mișcare întregul organism. Nu este de mirare că, în perioadele dificile, Fecioarele nu au probleme doar cu odihna și liniștea, ci și cu digestia. În cazurile grave, unele ajung să sufere de ulcer. De la zodia opusă, Pești, ele capătă alte puncte vulnerabile și anume gleznele și gambele.

Zodia Balanței: Puncte vulnerabile: capul și migrenele

Hidratarea, mișcarea și hrana ușoară, bogată în vitamine, calciu și magneziu sunt deosebit de importante pentru Balanțe. Această zodie guvernează fluidele, rinichii și sistemul urinar. Aici pot apărea puncte vulnerabile și pot dezvolta în timp afecțiuni cronice, de aceea un regim alimentar cu puțină sare și multe lichide este esențial pentru Balanțe. Pe de altă parte, sportul le ajută să se ferească de bolile sezoniere, de gripe, răceli și de durerile de cap, pe care le împrumută uneori de la Berbec, zodia lor opusă.

Zodia Scorpionului. Mare atenție cu dezhidratarea!

Semn de Apă, Scorpionul își protejează sănătatea în locurile cu ape vindecătoare, precum apele minerale și apele termale. Dar tot din cauza apei poate avea probleme cu sistemele organismului care depind de ea, precum vezica și rinichii, sistemul circulator și limfa. Este foarte important pentru Scorpioni să se hidrateze corect în fiecare zi și nu este suficient doar să bea multă apă. Au nevoie de lichide bogate în săruri, electroliți și elemente nutritive precum supele, sucurile de fructe și ceaiurile din plante.

Zodia Săgetătorului. Puncte vulnerabile: ficatul, coloana

Sănătatea nativilor din această zodie stă în moderație. Se știe că mulți Săgetători exagerează în ceea ce privește efortul fizic, lipsa de somn, mâncărurile grase, poate chiar și alcoolul. Ei trebuie să se pondereze, să nu ajungă la epuizare, să nu depășească o greutate medie și să se odihnească la timp. Punctele lor vulnerabile sunt ficatul, mai ales pe oboseală, coloana, mușchii spatelui, dar și umerii, asupra cărora are o influență dificilă zodia opusă Săgetătorului, Gemenii. Un sport adecvat și o viață echilibrată sunt importante pentru acești nativi.

Zodia Capricornului. Probleme cu metabolismul

Oasele, articulațiile și mușchii pot fi puncte vulnerabile pentru mulți Capricorni. De-a lungul vieții, ei trebuie să fie atenți la aceste sisteme, sistemul osos și sistemul muscular, și să facă tot posibilul să se mențină în formă. Obezitatea și kilogramele în plus sunt cele mai mari riscuri pentru Capricorni, mai ales că ei aleg de obicei slujbe în care lipsește activitatea fizică. O dietă săracă în grăsimi și sare este ideală pentru acești nativi, mai ales că pot avea grijă astfel și de dantura lor, care este și ea un punct slab.

Zodia Vărsătorului. Slăbiciune în ceea ce privește inima

Sistemul circulator este guvernat de Vărsător, iar acesta afectează bineînțeles organele esențiale. De aceea, mișcarea, hidratarea și dieta săracă în grăsimi sunt foarte importante pentru sănătatea acestor nativi. Zodia opusă Vărsătorului, și anume Leul, arată și ea că, pe lângă circulație, inima poate fi un punct vulnerabil mai ales pentru femeile din această zodie. Sunt foarte importante controalele și analizele regulate pentru a depista din timp afecțiunile asociate cu circulația și activitatea cardiacă.

Zodia Peștilor. Partea vulnerabilă: gambele

Nativii acestei zodii sunt foarte sensibili la diverși alergeni și pot dezvolta alergii nebănuite chiar la vârsta adultă. Cu timpul, ajung să nu mai suporte mirosurile grele de substanțe chimice, tutun sau alcool, umiditatea excesivă, soarele puternic și chiar și sunetele puternice. Trebuie să fie prudenți cu medicamentele și ceaiurile pe care le iau. Pe de altă parte, picioarele sunt partea cea mai slabă a corpului lor. Rețin apa, gambele se îngroașă, își pierd rezistența. Peștii au nevoie de multă mișcare și mai ales de plimbări lungi.