Conjunctura rară pe care o formează Marte, Venus și satelitul nostru natural, cu doar o săptămână înainte ca Luna plină să intre în zodia Săgetătorului, este uimitoare. Dacă cerul nopților de mai va fi senin, vom putea observa cu ochiul liber alinierea celor trei corpuri cerești, care vor apărea foarte aproape unul de altul, deși se află la peste 130 de milioane de kilometri depărtare.

Astrele ar putea aduce sfârșitul lumii

În oracolele antice și în profețiile medievale, alinierile stranii ale astrelor au fost întotdeauna asociate cu ”sfârșitul lumii”, cu dezastre care aduc distrugeri și moarte. Inclusiv Nostradamus susținea, într-un catren, că se va produce un cutremur devastator atunci când, într-o lună de mai, se vor alinia trei astre. O aliniere similară din luna mai 2011 a fost, din păcate, însoțită de furtuni severe, tornade și inundații pe teritoriul Americii. De atunci, astrologii se tem că profețiile din vechime se vor adeveri. Olandezul Frank Hoogervorst spune și el că, în perioada 25 – 29 mai, se vor produce cutremure masive de 9 grade pe teritoriul Americii de Nord și al Canadei. El a făcut o serie de calcule, bazate pe informațiile din ultimii 300 de ani, și a ajuns la concluzia că alinierea celor trei astre va declanșa cutremure care apar cu predilecție o dată la 55 de ani.

Luna Trandafirilor poate fi, totuși, un semn benefic

Ca o curiozitate, Luna plină din 2 iunie, care va încheia triada rară, era numită de indienii din America ”Luna căpșunelor”, pentru că în această perioadă se coceau fructele roșii și dulci. În Europa medievală, unde căpșunele nu erau cunoscute, Luna plină de la începutul lui iunie era numită ”Luna trandafirilor”. Sperăm ca semnificația romantică a acestei luni pline să alunge toate temerile astrologilor!

sursa foto: Foter.com