Analogia cu simbolurile biblice de pe Crucea fixă este cu atât mai potrivită, cu cât cele trei animale și omul reprezentat prin Vărsător sunt zodiile reprezentative pentru universul pământean al zodiacului.

Cum se completează cele patru zodii dispuse în cruce

Scorpionul a fost inițial, în multe zodiace vechi, o pasăre de pradă, un vultur, fiind transformat apoi, sub influența astrologiei egiptene, în zodia pe care o știm noi azi.

Iar Vărsătorul este simbolizat printr-un om care varsă apa, care risipește cunoașterea, puterea și energia pe care a primit-o de la Creatorul său, fiind o ființă slabă, supusă forțelor destinului. Aceasta este, însă, doar una dintre laturile zodiei, pentru că ea împrumută multe calități de la celelalte trei zodii stabile cu care se întâlnește în cruce.

Cele patru zodii de pe Crucea fixă simbolizează puterea pământului, rezistența, duritatea, dar și vremelnicia. Omul singur este trecător, dar lasă în urma lui lucruri durabile, dacă știe cum să se folosească de calitățile cu care a fost înzestrat.

Ce calități și trăsături speciale au zodiile din Crucea fixă

Aceste patru zodii fixe sau stabile au trăsături frumoase, echilibrate și puternice, iar dintre toate crucile de pe zodiac, ele sunt cele care se influențează cel mai mult reciproc. Astfel că Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul au multe calități în comun precum perseverenţă, consecvenţă, răbdare, tenacitate, stabilitate, prudență, simț practic și hărnicie.

Toate patru sunt zodii de acțiune, chiar dacă sunt fixe. Ele construiesc, analizează, studiază, repară, inovează, acționează în sensul bun, spre deosebire de zodiile cardinale care mai și dărâmă atunci când nu găsesc o soluție, pentru că li se pare mai ușor să renunțe la tot și să o ia de la capăt.