Cine s-a născut în zodia Peștilor are ceva cu totul special și unic, irepetabil și imposibil de găsit la celelalte zodii. Iar acest ceva este strâns legat de influența lui Neptun. I se spune astrul inconștientului și al imaginarului, al viselor și al tenebrelor, așa cum zeul Neptun era stăpân peste lumea fantomatică și tulbure a apelor.

De ce este asociat marele astru cu zeul mărilor

Tridentul lui Neptun, zeul mărilor şi al oceanelor, ascundea o forţă devastatoare, întunecată şi misterioasă. Cu toate acestea, zeul apelor a demonstrat adeseori, în mitologie, că poate fi sensibil şi plin de compasiune.

Influenţa lui bună asupra nativilor din Peşti este legată de sufletul lor bun şi prietenos. Energia pe care o emană Neptun are şi o faţă ascunsă. Sub puterea ei, mulţi nativi ai zodiei devin răzbunători, răutăcioşi, nefericiţi.

Zodia Peștilor, încredere mare în destin

Sub îndemnul lui Neptun, Peştii se simt atraşi fie de ştiinţele oculte, de astrologie şi de misticism, fie de religie. Ei simt nevoia să cerceteze ceea ce trece dincolo de sufletul şi înţelegerea umană. Pentru ei totul este un miracol și totul are o semnificație dincolo de ceea ce ne oferă realitatea. Peștii sunt foarte curioși, cercetători, avizi să cunoască și să meargă până la rădăcinile mistice ale realității înconjurătoare.

Peştii cred cu tărie că, dacă dorinţele lor se împlinesc, spiritul lor este în comuniune cu o forţă universală benefică. Nativii zodiei văd în tot ceea ce îi înconjoară manifestarea forţelor cosmice şi nimic nu li se pare întâmplător.

Visuri pentru o lume mai bună

Neptun guvernează cea de a douăsprezecea casă a zodiacului, Casa Subconştientului, de aceea el reprezintă sufletul, imaginaţia, forţa interioară, în opoziţie cu trupul, logica şi puterea fizică. Peştii sunt în căutarea unui paradis pe care mulţi dintre ei şi-l construiesc în familie. Dacă nu au parte de o iubire care să le aducă pacea interioară, vor ceda sub presiunea influenţei nefaste a lui Pluton şi le va fi tot mai greu să treacă peste dificultăţile vieţii.

Neptun poate fi amăgitor. El poate crea confuzie şi nefericire în sufletul nativilor care îşi pierd încrederea în puterea lor interioară. Neptun ascunde şi o tendinţă de evadare din cotidian, din lumea reală spre cea imaginară, mai bună şi mai frumoasă.

Neptun favorabil: idealism, sensibilitate, compasiune, creativitate, imaginaţie, muncă în beneficiul altora.

Neptun nefast: tensiune, ceartă, distrugere, nepăsare, lene, dezorientare, pierderea valorilor.

foto: 123rf.com