Mercur retrograd începe să se simtă de azi, marți 13 octombrie, zi de care mulți nativi se tem că va fi o zi cu ghinion.

Mercur guvernează comunicarea și comunicațiile, serviciile, transportul, parteneriatele, comerțul, fluxul de bani, economia, călătoriile și relațiile cu rudele de gradul II sau III. El va fi retrograd în zodia Scorpionului până pe 27 octombrie, când se va întoarce în zodia Balanței și va rămâne acolo până pe 3 noiembrie, când își va înceta mișcarea retrogradă.

Cum va afecta Mercur retrograd zodiile. Marți 13 nu este chiar cea mai neagră zi!

Berbec: nativii Berbeci se mișcă prea repede, sunt prea grăbiți și de multe ori fac gafe mari. În aceste zile, cât Mercur este retrograd, au mai mult timp să reflecteze la ceea ce vor ei cu adevărat și să își asculte vocea interioară. S-ar putea să ia decizii mai bune!

Taur: tot ce trebuie să facă Taurii este să aștepte să treacă perioada de retrogradare și să aibă grijă de banii și de economiile lor. În această perioadă trebuie să se abțină de la investiții mari.

Gemeni: va fi greu pentru Gemeni pentru că nu vor reuși să mai comunice direct cu cei din jur. Mesajele lor se vor pierde sau vor fi înțelese greșit, de aceea trebuie să fie mai atenți ce cuvinte folosesc.

Rac: nativii Raci sunt puțin influențați de Mercur retrograd. Lor s-ar putea să le facă mici probleme pe acasă, în treburile lor domestice, dar le oferă un răgaz de care aveau nevoie pentru odihnă.

Leu: ar fi bine ca Leii să folosească această perioadă pentru a investi în oameni și în relațiile lor cele mai frumoase. Investițiile financiare trebuie amânate!

Fecioară: nativii acestei zodii trebuie să verifice de două ori ceea ce au de făcut la serviciu. Mercur retrograd le poate pune bețe-n roate, dar lucrurile se vor rezolva din mers.

Emoțiile sporesc când Mercur este retrograd

Balanță: nativii Balanțe se vor simți nesiguri pe ei o perioadă lungă de timp, mai ales în ultimele zile de octombrie când Mercur retrograd va ajunge în zodia lor. Trebuie să se pregătească și să fie fermi pe poziție, orice s-ar întâmpla.

Scorpion: este zodia cea mai afectată de Mercur retrograd în luna octombrie, emoțiile vor escalada, va fi tot mai greu să păstreze un echilibru, dar cu răbdare, vor trece și peste această perioadă tulburătoare.

Săgetător: răbdare, liniște și un strop de umor și Săgetătorii vor trece cu bine peste micile probleme pe care le poate aduce Mercur retrograd în zodia lor. Trebuie doar să știe că nu va fi o perioadă bună pentru călătorii și planuri noi.

Capricorn: nativii zodiei trebuie să se aștepte la tot felul de încurcături și probleme legate de acte, documente, parteneriate, cumpărături sau vânzări. Trebuie să fie prudenți când cumpără ceva scump.

Vărsător: pentru nativii zodiei, relațiile amicale și prieteniile dezinteresate revin în prim plan când Mercur este retrograd. Trebuie să fie atenți ce și cum vorbesc cu oamenii care îi apreciază.

Pești: visuri, iluzii, amăgiri, emoții mari aduce Mercur retrograd în viața Peștilor în următoarele 3 săptămâni. Nu va fi ușor să facă față provocărilor emoționale, dacă nu au un liman sigur pe care să se simtă liniștiți.