Fiecare dintre cele 12 astre majore ale zodiacului intră, la un moment dat, în mișcare retrogradă, dar cele care ne afectează puternic atunci când se află în această fază sunt Mercur și Venus. În perioada 23 august – 14 septembrie va fi Mercur retrograd în Fecioară.

Mercur este una dintre planetele zodiacului care afectează destinul zodiilor zi de zi, în tot felul de sectoare ale vieții. Mercur este responsabil cu banii și câștigurile, negocierile, comunicarea, călătoriile, negoțul și informațiile. În funcție de zodia pe care o traversează, Mercur va prelua anumite influențe și de la aceasta.

Așadar, Mercur retrograd în Fecioară poate influența deopotrivă cariera, prestigiul, onoarea, principiile, relațiile profesionale, dar ne ajută să corectăm și să redefinim anumite probleme din viața socială. Mercur retrograd în Fecioară poate să mai însemne pentru multe zodii soluții mai simple și mai clare pentru problemele personale, reluarea unor proiecte și aprofundarea unor analize.

Ce înseamnă mișcarea retrogradă în astrologie

Când horoscopul ne spune că Mercur sau Venus se află în mișcare retrogradă știm că nu este o veste prea bună. Mișcarea retrogradă este o mișcare aparentă în care mersul acestor două planete pare să fie încetinit. Este ca și cum tu, aflat într-un tren de viteză, treci rapid pe lângă un tren care merge mult mai încet și ai senzația că acesta merge înapoi.

Metaforic vorbind, când astrele sunt retrograde toate activitățile și sectoarele pe care ele le influențează se derulează mult mai încet, cu obstacole, cu opriri, cu întoarceri neașteptate. Mișcarea de retrogradare în astrologie este, de obicei, privită ca o perioadă cu tot felul de ghinioane și surprize neplăcute, ba chiar și cu pierderi. Dar ea poate avea și părțile ei bune, pentru că unele lucruri se derulează mai încet și avem timp să le analizăm pe îndelete și să luăm decizii mai bune.

Ce activități să eviți când este Mercur retrograd în Fecioară

Când Mercur este retrograd, există o serie de activități pe care este bine să le eviți, deoarece riscul de a pierde sau de a face greșeli este mult mai mare.

Evită orice schimbare majoră, în orice sector al vieții, fie ea legată de studii, de cariera ta, de relația de cuplu sau de probleme mult mai mici precum mobila din casă sau coafura ta.

Evită discuțiile cu persoane care nu au fost corecte cu tine și care te-au influențat în mod negativ în alte ocazii.

Evită să iei decizii sub impulsul de moment, pentru că aparențele sunt înșelătoare. Analizează bine tot ce ai de făcut!

Evită să faci cheltuieli mai mari decât în mod obișnuit, ba chiar încearcă să renunți să mai cumperi obiecte care nu sunt de strictă necesitate.

Evită să discuți despre bani, despre salariu, despre împrumuturi și bonusuri.

Evită să pleci la drum lung, iar dacă pleci ai grijă să verifici de trei ori toate lucrurile de care ai nevoie: acte, bani, mijloace de transport, cazarea, prognoza vremii și obiectele utile din bagaje.

Activități recomandate când Mercur este retrograd

Ține cont de faptul că Mercur este retrograd aproape în fiecare sezon și retrogradarea lui poate să dureze între 2 sau 3 săptămâni. Este recomandat să te ocupi de anumite proiecte și activități pe care le vei face mult mai bine atunci când Mercur este retrograd. Te vei concentra mult mai bine asupra unor detalii și aspecte pe care, altă dată, poate le treceai cu vederea.

Iată ce activități sunt favorizate de Mercur retrograd în Fecioară:

  • Este bine să repari lucruri, obiecte, mașini, instrumente, haine, etc.
  • Este bine să refaci lucrurile făcute greșit.
  • Este indicat să lucrezi la proiecte amânate prea multă vreme.
  • Este bine să îți revizuiești sentimentele față de o persoană sau față de o situație.
  • Este indicat să te relaxezi și să te odihnești.  
  • Este bine să te ocupi de sănătatea ta, să faci mișcare și sport.
  • Este bine să ieși mai des la aer curat și să faci plimbări lungi.
  • Este bine să faci curățenie în casă, la birou, în sertare, în dosarele cu documente.
  • Este bine să te întâlnești cu prietenii și să stați de vorbă despre voi.
  • Este bine să fii generos și să ajuți pe cineva la nevoie.