Conjunctura astrală de la începutul anului este una destul de dificilă. Mercur retrograd în Capricorn și Marte retrograd în Gemeni afectează tot ceea ce ține de planificare, socializare, relațiile profesionale, proiecte și idei noi.

Trei zodii sunt sfătuite să își amâne planurile importante în aceste zile, să le revizuiască și să găsească soluții mai ușoare sau mai practice.

Când se schimbă norocul!

Mercur retrograd în Capricorn poate să aducă zile grele pentru cele trei zodii puternic afectate. Dar norocul se va întoarce de partea lor, de îndată ce perioada de retrogradare va lua sfârșit. Din data de 18 ianuarie, Mercur va reveni la mersul lui direct în zodia Capricornului unde va mai rămâne până pe data de 11 februarie, când va intra în Vărsător.

Cât timp mai este retrograd, Mercur va încurca tot ceea ce încercăm să planificăm și ne va da peste cap activitățile de la serviciu, planurile de călătorie, drumurile, relațiile cu șefii și colegii. După data de 18 ianuarie, influența lui va fi însă mult mai bună, lucrurile se vor îndrepta, vom găsi soluții și vom putea pune pe roate planurile noi. De aceea, este bine să amânăm până atunci orice activitate sau orice proiect mai dificil.

Mercur retrograd în Capricorn. Ce zodii trebuie să își amâne planurile

Zodia Gemeni

Ar fi bine ca, în aceste zile, până pe data de 18 ianuarie, Gemenii să se abțină de la călătorii pe distanțe lungi, să nu cumpere lucruri scumpe și să nu își facă planuri pentru vacanțe.

Gemenii trebuie să țină cont și de faptul că Mercur retrograd le încurcă planurile care costă mult și trebuie să se aștepte la scumpiri. Așadar, mai bine amână orice activitate costisitoare pentru ultima decadă din luna ianuarie.

Zodia Fecioarei

Primele două decade din luna ianuarie sunt perioade dificile pentru Fecioarele care au planuri mari de carieră. Dacă își caută un loc de muncă acum, șansele sunt minime. Dacă vor să discute despre o mărire de salariu, despre o avansare sau o schimbare de post, mai bine amână discuțiile pentru perioada favorabilă a lunii ianuarie.

Zodia Fecioarei este afectată de Mercur retrograd în Capricorn pe toate planurile legate de serviciu, de carieră și de relația cu superiorii. Cine știe să aștepte și să urmărească evoluția lucrurilor, va fi mult mai câștigat.

Zodia Capricorn

Profund afectați de retrogradarea lui Mercur, Capricornii pot avea câteva zile la mijlocul lunii ianuarie. Le va merge mai bine abia după data de 16 ianuarie, când vor lua bani, sau după data de 18 ianuarie, când Mercur își încheie mișcarea retrogradă. Până atunci trebuie să își amâne planurile legate de cumpărături, chiar dacă apar tot felul de oferte cu reduceri mari.

Capricornii nu trebuie să se grăbească să cumpere lucruri scumpe de care nu au neapărat nevoie, așa cum ar fi bijuteriile, telefoanele, parfumurile sau diverse gadget-uri. S-ar putea să le pară rău de bani, cu care pot face lucruri mult mai bune în ultima decadă a lunii ianuarie.