Mercur retrograd în Balanță este una dintre cele mai dificile conjuncturi astrale, după cum arată horoscopul toamnei. Vom avea parte de zile mult mai dificile în ultimele două decade ale lunii septembrie, iar Mercur retrograd poate afecta aspecte esențiale din viața tuturor zodiilor.

Mercur retrograd în Balanță. Conjunctura astrologică

Începând cu data de 9 septembrie, Mercur intră în curs retrograd, adică planeta va avea o mișcare aparent înapoi în zodia Balanței. Din data de 24 septembrie, Mercur se va întoarce în zodia Fecioarei, unde va rămâne până pe data de 10 octombrie, când va reveni în mers direct în zodia Balanței.

Acest dans între zodii, cu pași foarte lenți în sens invers, adică retrograd, ridică un semn de întrebare pentru mulți dintre noi. La mijlocul lunii septembrie, Mercur retrograd în Balanță poate afecta comunicarea, relațiile sociale, transporturile, informația, rețelele de internet și dispozitivele de comunicare la distanță.

Dar și comunicarea interpersonală va fi afectată. Mercur retrograd ne obligă să fim mai deschiși cu cei din jur pentru a rezolva problemele curente. Ceea ce ascundem se va întoarce împotriva noastră și ne va provoca daune mult mai mari.

Mercur retrograd în Fecioară. Ce efecte are!

Din data de 24 septembrie, Mercur va fi retrograd în zodia Fecioarei și ne va obliga să fim mult mai atenți cu banii și valorile materiale, cu proprietățile noastre, cu actele familiei și moștenirile. Cine are o situație încurcată din punct de vedere legal se va confrunta cu noi probleme. Unii dintre noi vor fi nevoiți să apeleze la avocați și justiție pentru a-și face dreptate.

Pe de altă parte, Mercur retrograd în Balanță și apoi în Fecioară, din 24 septembrie până pe 2 octombrie, ne dă un răgaz să ne gândim mai bine la ceea ce vrem să facem pe viitor. Mulți dintre noi vor avea șansa să se intereseze de o carieră nouă, de cursuri profesionale și noi posibilități de avansare.

La serviciu trebuie să fim mai calculați, mai prudenți și mai atenți la documentele pe care le semnăm. Și să nu uităm că nimic nu este întâmplător când Mercur este retrograd. Orice situație ieșită din comun este un indiciu că lucrurile trebuie să se schimbe!