Mercur  nu este considerat degeaba astrul norocos al Fecioarelor. El este, în primul rând, mentorul spiritual al nativilor zodiei. Are mai puţină importanţă latura sa artistică și comercială care este accentuată la Gemeni. Mercur le înzestrează pe Fecioare cu o logică imbatabilă. Datorită lui, nativii din Fecioară par mereu neliniştiţi, în căutarea unor soluţii miraculoase, a unor răspunsuri care să le dezvăluie marile taine ale destinului lor.

O viaţă interioară bogată

Mercur le dăruieşte Fecioarelor înţelepciune şi numeroase şanse de a progresa, de a lăsa în urmă condiţia socială pe care o au la naştere. Mercur reprezintă idei, soluţii şi informaţii. El le dezvăluie nativilor din Fecioară plăcerea de a călători şi de a descoperi în fiecare zi ceva nou.

Tot astrul norocos Mercur este pus și pe şotii. Știe să se joace şi să negocieze şi chiar să înşele. Datorită acestei planete, Fecioarele sunt mult mai pragmatice decât Gemenii, mai muncitoare şi mai ordonate. Dar sunt şi firi mai reci decât nativii din Gemeni, au relaţii de prietenie mult mai restrânse şi pun accentul mai mult pe viaţa lor interioară şi pe carieră, decât pe iubire şi prieteni.

Astrul norocos aduce câştiguri

Grecii considerau că Mercur era cel mai inteligent şi versatil zeu. Legendele povestesc că el ar fi inventat alfabetul, astronomia, o bună parte din sporturi şi portativul muzical. Nativii din Fecioară păstrează şi ei o parte din calităţile ingenioase ale patronului lor, dar nu sunt la fel de inventive ca Gemenii. În schimb, ştiu să profite din plin de oportunităţile pe care li le oferă viaţa şi de personalităţile mai slabe, pe care le exploatează în muncă.

Fecioarele sunt şi norocoase la bani, poate în măsură mai mare decât Gemenii, şi poate pentru că sunt mult mai muncitoare şi îşi urmăresc cu mare atenţie scopurile financiare. Se spune că numărul norocos al Fecioarelor este 5, pentagrama magică, considerată din timpuri străvechi un simbol al protecţiei.

Citește și secretele unei relații de dragoste cu o  Fecioara!