Mercur revine la mersul direct din data de 3 iunie, iar Luna plină intră în semnul de Foc al Săgetătorului pe data de 14 iunie. O astfel de conjunctură este benefică pentru sănătate și pentru mișcare, arată horoscopul sănătății pentru luna iunie. Doar Luna nouă din Rac, din data de 28 iunie, ar putea amplifica unele probleme medicale sau ne-ar putea determina să ajungem mai repede la medic.

Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Pentru aceste zodii, luna iunie este o perioadă excelentă, cu un tonus ridicat, cu energie și forță fizică. Cei mai mulți nativi se vor simți renăscuți acum. Le priește soarele și căldura și vor avea mai mult timp pentru activități fizice în aer liber. Pot avea probleme medicale doar nativii care suferă de alergie la polen și noxe.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Aceste zodii se vor simți execelent în luna iunie, deoarece căldura binefăcătoare a soarelui este binevenită pentru elementul lor primordial: pământul. Mulți nativi se vor simți capabili să facă mai multă mișcare, se vor ocupa de grădinărit, vor relua plimbările pe role sau cu bicicleta, vor pleca în drumeție și se vor bucura de o perioadă plină de evenimente. Probleme de sănătate pot apărea doar dacă trebuie să meargă la stomatolog.

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Pentru semnele de aer, horoscopul sănătății pentru luna iunie arată mai puțin promițător. Le merge bine nativilor în prima jumătate a lunii iunie, dar la mijlocul acestei perioade s-ar putea să aibă probleme cu inima, căile respiratorii și plămânii. Luna plină din Săgetător, din data de 14 iunie, poate accentua problemele cardiace.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Luna iunie poate fi o perioadă mai dificilă pentru nativii cu semne de Apă. Astrele nu sunt favorabile cu sănătatea lor. Mulți dintre ei pot dezvolta alergii și reacții adverse la alimente sau la unele medicamente. Foarte atenți trebuie să fie cei care au probleme cu tensiunea arterială. Spre finalul lunii, Luna nouă din Rac, din data de 28 iunie, poate accentua riscul de accidente și mai ales riscul de a contacta o boală contagioasă.