Vom petrece un weekend deosebit, cu distracții, călătorii și întâlniri plăcute, iar eclipsa de Soare din Taur ne aduce și ea un impuls de energie norocoasă. Contextul astral din aceste zile, în care toată lumea se pregătește de evenimente deosebite, va fi în favoarea noastră.

Conjuncția Venus – Jupiter și alinierea planetelor

Eclipsa de Soare din 30 aprilie este însoțită de Luna nouă din Taur și de conjuncția dintre Venus și Jupiter care se petrece în perioada 27 – 30 aprilie. Această conjuncție între Venus și Jupiter este rară, apare doar o dată pe an, iar cele două planete par să fie unite pe cer, așa cum le vedem noi cu un telescop de pe Pământ. Dacă cerul este senin, putem avea norocul să le vedem și cu ochiul liber.

În plus, Marte și Saturn se vor alinia la nord de Jupiter și Venus, iar cine reușește să le observe va vedea că cele patru planete vor forma o linie dreaptă și ascendentă pe cerul nopții.

Când se vede cel mai bine conjuncția Venus – Jupiter

În zilele de 30 aprilie și 1 mai vom avea Luna nouă în zodia Taurului, astfel că Luna va fi întunecată, iar stelele se vor observa mult mai bine pe cer, dacă avem șansa unui cer senin.

Conform astronomilor, dimineața devreme în data de 1 Mai, în jurul orelor 2, 3 și 4, dacă cerul este limpede, putem vedea cel mai ușor conjuncția Venus – Jupiter. Pe un cer curat, nu este nevoie de telescop. Le putem vedea cu ochiul liber.

Cine se află la mare sau pe culmi mai înalte, la munte, foarte devreme în dimineața zilei de 1 mai poate observa această conjuncție norocoasă dintre cele mai luminoase planete. Privitorii trebuie să se uite de-a lungul orizontului spre sud-est, înainte să se lumineze!

Ce aduce eclipsa de Soare din Taur pentru zodii

Însoțită de evenimente astronomice rare, eclipsa de Soare din 30 aprilie va fi de bun augur pentru toate zodiile, chiar dacă unii nativi mai întâmpină mici dificultăți și cheltuieli neașteptate.

Luna nouă și eclipsa din zodia Taurului împrumută din energia pământului, specifică acestui semn astral. Taurul este legat de pământ, este elementul lui primordial, iar acesta simbolizează stabilitate, echilibru, siguranță, protecție și consolidare.

Pe de altă parte, pământul este sursă de hrană, energie și prosperitate, iar conjuncția dintre Venus și Jupiter accentuează această latură benefică și profitabilă a eclipsei de Soare.

Fiecare dintre noi va avea ceva de profitat din această conjunctură astrală. Iată și ce acțiuni, activități și inițiative sunt favorizate în perioada 30 aprilie – 2 mai de către Eclipsa de Soare din Taur.

  • Călătoriile cu familia
  • Investițiile de orice fel în locuință
  • Căutarea și cumpărarea unui teren sau a unei locuințe
  • Achiziția de obiecte utile, aparatură electrocasnică, telefoane, mașini, calculatoare
  • Achiziția de cursuri și electronice pentru educația copiilor
  • Deschiderea unui cont de economii la o bancă
  • Inițierea unui buget de economii acasă, într-o pușculiță (banii se vor aduna mai ușor de la o lună la alta)
  • Orice activitate legată de pământ: săpat, arat, plantat, cultivat
  • Orice călătorie pe uscat, la rude, la prieteni, la munte…

Vezi şi ce este eclipsa de Lună, precum şi ce este eclipsa totală de Soare!