Eclipsa de Lună plină din Scorpion aduce unul dintre cele mai importante evenimente astrologice la început de vară. Astronomii arată că este prima super lună a anului, o vom vedea pe cer mai aproape, mai luminoasă și cu o nuanță ușor sângerie, dacă vom avea nopți senine în zilele de 15, 16 și 17 mai.

Iar astrologii se tem că va fi o lună nefastă, care va pune la grea încercare multe zodii. În mod special, Taurii și Scorpionii vor fi cei mai afectați, apoi Fecioarele și Racii.

Prima eclipsă totală de Lună a anului

La jumătatea lunii mai vom avea prima eclipsă totală de Lună a acestui an, dar ea nu va fi vizibilă din România decât parțial. Eclipsa totală de Lună poate fi urmărită din anumite regiuni din America, Antarctica, Europa, Africa și estul Pacificului.

Totodată, Luna se va afla la perigeu, în cel mai apropiat punct de Terra și va fi admirată în toată splendoarea ei până la începutul eclipsei. Următoarea eclipsă similară cu cea din luna mai va avea loc pe 8 noiembrie 2022.

Luna plină, perfect rotundă, se va vedea din România în dimineața zilei de 16 mai, la ora 7:14. Faza parțială a eclipsei de lună începe în seara zilei de 15 mai la ora 22:28.

Cum vor fi afectate zodiile de Luna plină din Scorpion

Influența Lunii pline în semnul de Apă al Scorpionului va amplifica nevoia de echilibru emoțional, de stabilitate și certitudini în relațiile de cuplu.

Lumina Lunii va pune accentul pe emoțiile negative, pe sentimentele neclare, pe aspectele ascunse și chiar pe minciunile folosite. Scorpionul este zodia care caută întotdeauna dincolo de aparențe și de umbre și ne obligă să acceptăm adevărul, oricât de dur ar fi. De aceea, Luna plină din Scorpion ne arată că trebuie să clarificăm tot ceea ce este fals, incert sau dezechilibrat în relația de dragoste, dar și în relațiile tensionate pe care le avem cu alte persoane din jur.

Cum vor fi afectate zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Nativii cu semne de Foc vor fi cel mai puțin afectați de această eclipsă de Lună. Poate că vor simți unele momente tensionate și vor dori mai mult în relația lor de dragoste, dar se vor bucura de zile pline de pasiune. Ei vor reuși cel mai bine să evite influența nefastă a eclipsei și să aplaneze mici conflicte din familie.

Cum vor fi afectate zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Eclipsa de Lună plină din Scorpion este în opoziție cu Soarele din Taur, astfel că zodiile Taur și Fecioară vor fi profund marcate în următoarele zile. Capricornul va fi mai puțin afectat, deși este posibil să perceapă unele schimbări în atitudinea persoanei iubite. Taurii și Fecioarele trebuie să fie răbdători și să ofere mai multă afecțiune celor dragi.

Cum vor fi afectate zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Mulți nativi din semne de Aer pot resimți o tensiune neplăcută în aceste zile și se vor confrunta cu persoane care nu sunt de acord cu ideile lor. În relația de cuplu, aceste zodii trebuie să fie mai hotărâte și să renunțe la partenerii care le provoacă suferință. Este un moment în care pot izbucni certuri definitive.

Cum vor fi afectate zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Eclipsele de Lună sunt întotdeauna resimțite mai acut de zodiile de Apă, deoarece și Racul și Peștii sunt influențate de astrul selenar în mod puternic. Iar pe data de 16 mai, zodia Scorpion va avea de înfruntat tot felul de situații neplăcute, critici, reproșuri nefondate, schimbări de atitudine și schimbări de planuri în căsnicie sau în relația de cuplu