Eşti curioasă să afli ce zeiţă din măreţul Olimp îţi influenţează zodia? Descoperă cât de puternică a rămas amprenta ei peste timp, ce trăsături ai moștenit de la ea și cum îți influențează destinul.

Legendele vechii Elade şi-au lăsat amprenta asupra astrologiei, constelaţiile cereşti fiind adesea botezate după numele divinităţilor iubite de pământeni. Zeiţele Olimpului, în mod deosebit, au servit drept model pentru portretul nativelor, în funcţie de semnul zodiacal sub care s-au născut. Descoperă şi tu ce zeiţă ţi-a influenţat zodia şi ce trăsături de caracter se reîntâlnesc în portretul tău astrologic.

Berbec – Atena, zeiţa neînfricată

Fiica marelui Zeus şi cea mai înţeleaptă dintre zei, Atena moştenise puterea tatălui ei, îndrăzneala şi vitejia, dar şi iubirea de oameni. Atena le-a dăruit grecilor măslinul, ce avea să le asigure prosperitatea, şi a fost numită patroana meşteşugurilor şi a minţilor ingenioase. Atena reprezintă curajul şi iniţiativa nativelor din Berbec, forţa lor de a trece cu capul sus peste toate obstacolele. Iubitoare de inovaţii, femeile din Berbec au moştenit totodată şi capacităţile de lider ale marii zeiţe.

Taur – Geea, inima familiei

Zeiţa-Pământ, divinitatea primordială care a dat naştere celorlalte zeităţi ale Olimpului, Geea era simbolul creaţiei, al renaşterii şi al maternităţii. În mitologia greacă, Geea a ţinut în mâini frâiele lumii mii de ani până când Zeus a acaparat puterea. Dar muritorii o venerau pe zeiţa-mamă şi, în aceeaşi măsură, se temeau de ea. Nativele Taur au moştenit acea putere incredibilă a Geeiei de a face faţă tuturor durerilor şi de a răzbate, susţinându-i pe cei din jur. Ea este protectorul familiei, menţine echilibrul şi stabilitatea ei financiară.

Gemeni – Calliope, talent şi elocinţă

24477675_m

Deseori, vei auzi că mari vedete ale micului ecran, muzicieni, scriitori sau pictori s-au născut sub semnul Gemenilor. Zodia ta se află sub influenţa lui Calliope, cea mai dăruită dintre muze, care patrona dansul, cântecul, poezia şi oratoria. Adesea, muza era reprezentată în sculpturile vremii cu o unealtă de scris şi tăbliţe de lut în mâini. Femeile din Gemeni au moştenit de la ea abilitatea de a fi diplomate în orice împrejurare şi uşurinţa de a-i fermeca pe cei din jur cu spiritul lor viu.

Rac – Demetra, zeița maternităţii

I se spunea zeiţa roadelor pământului, dar legenda acestei zeiţe vorbeşte în fapt despre suferinţa mamelor care îşi pierd copiii. Demetra avea o fiică, pe Persefona, pe care Hades o răpeşte şi o duce în regatul lui din adâncul pământului. Nici Zeus nu o mai poate salva! Demetra pustieşte pământul, arde recoltele şi seacă fructele, dar nimic nu-i aduce fiica înapoi. Instinctul matern şi dragostea de copii este deosebit de puternică la nativele Rac. Fără familie, nu vor fi niciodată fericite şi împlinite!

Leu – Afrodita, regina frumuseţii

Paris i-a acordat Afroditei „mărul frumuseţii”, punând-o deasupra tuturor zeiţelor, inclusiv a temutei Hera. Afrodita juca pe degete sufletele îndrăgostite, aprindea pasiunea în inimile zeilor şi ale muritorilor, de multe ori alegându-le partenerii cei mai nepotriviţi doar ca să se amuze. Capricioasă şi generoasă, în acelaşi timp, Afrodita împrumută nativelor din Leu firea ei dificilă. Prima impresie este în defavoarea lor, dar cine le cunoaşte îndeaproape le admiră pentru frumuseţea lor interioară şi pentru pasiunea cu care îşi trăiesc viaţa.

Fecioara – Hera, ocrotitoarea familiei

24477677_m

Marea zeiţă, soţia lui Zeus, era protectoarea căsniciei şi a femeilor însărcinate. Ea se bucura de privilegii deosebite în lumea Olimpului şi era singura capabilă să se împotrivească lui Zeus. Hera domina universul zeilor, ea făcea dreptate şi orânduia lucrurile, astfel încât toţi să trăiască în armonie. Nativele zodiei Fecioară sunt ordonate, meticuloase şi îşi planifică viaţa în detaliu. Pentru ele, căsătoria şi familia sunt cele mai de preţ, iar dacă sunt dezamăgite în dragoste au nevoie de mult timp şi de multă energie pentru a-şi reface viaţa.

Balanţă – Themis, dreptate cu orice preţ

Constelaţia Balanţei a fost asociată de greci cu zeiţa dreptăţii, Themis. Era înfăţişată întotdeauna cu o sabie în mâna stângă, pentru pedepsirea greşelilor, şi cu o balanţă în mâna dreaptă, pentru a cântări răul şi binele. Themis este personificarea legii divine, a ordinii şi a respectului. Ea a împrumutat nativelor zodiei tendinţa de a vedea mereu lucrurile în alb şi negru şi de a încerca să facă dreptate, cu riscul de a pierde simpatia sau afecţiunea unor oameni. Balanţelor le place să despice firul în patru şi să spună tuturor ceea ce gândesc cu adevărat.

Scorpion – Selene, lumina din întuneric

Fascinaţia pe care o exercită misterele şi ştiinţele oculte asupra nativilor din Scorpion nu este deloc întâmplătoare. Grecii antici spuneau despre acest semn astral că vine din lumea tenebrelor, iar farul lui călăuzitor nu putea fi decât zeiţa Lună, Selene. Simbolul feminităţii şi al pasiunii, Selene era asociată deopotrivă cu sufletul şi cu subconştientul. Nativele Scorpion sunt înzestrate cu o putere de seducţie aparte şi cu un fel de a fi misterios căruia bărbaţii nu îi pot rezista.

Săgetător – Hebe, sufletul veşnic tânăr

24731221_m

Mereu veselă şi plină de viaţă, Hebe întruchipa tinereţea veşnică a zeilor şi avea menirea să le ofere în fiecare zi o cupă de ambrozie, licoarea nemuririi. Cu prezenţa ei de spirit şi inteligenţa vioaie, Hebe reuşea să-i cucerească până şi pe cei mai îndărătnici dintre olimpieni. Femeile născute în semnul Săgetătorului au acelaşi spirit viu şi aceeaşi poftă de viaţă. Se fac plăcute oricui, îşi fac prieteni cu uşurinţă, chiar dacă uneori aleg relaţiile superficiale în defavoarea unei legături profunde. Săgetătoarele îşi găsesc cu greu iubirea, dar ştiu să o preţuiască.

Capricorn – Hestia, căldura căminului

Zeiţa focului din vatră, care încălzeşte căminul, Hestia era iubită şi venerată de greci. Sora lui Zeus se bucura de un statut special între figurile mitologice, fiind singura zeiţă-fecioară, a cărei figură pură şi demnă nu a fost întinată de nicio legendă anecdotică. Hestia ocrotea căminul, pacea familiei şi căldura de care aveau nevoie copiii pentru a creşte fericiţi. Asemeni ei, nativele din Capricorn sunt soţii şi mame responsabile, preocupate de tihna şi prosperitatea familiei. Siguranţa materială este la fel de importantă ca fericirea copiilor lor.

Vărsător: Tyche, norocul întâmplător

Zeiţa soartei este mai bine cunoscută sub numele de Fortuna, aşa cum o numeau romanii. Ea patrona norocul întâmplător, dar şi nenorocirile predestinate, cârmuia destinul muritorilor după bunul plac, intervenind uneori şi în viaţa lipsită de griji a zeilor. Nativele aflate sub influenţa Fortunei se lasă deseori în voia sorţii, când viaţa le duce pe drumuri grele. Vărsătoarele pun preţ pe şoaptele inimii şi pe intuiţie, lăsând deoparte argumentele logice, dacă nu le ajută. Norocul le ajută mult în viaţă, dacă ştiu să se ferească de ceea ce le face rău.

Peşti: Thetis, zeiţa apelor

Divinitate marină primordială, ulterior zeiţa nereidelor şi a apelor, Thetis a avut un rol crucial în credinţele religioase ale vechilor greci. Ea a lăsat o amprentă profundă asupra zodiei Peştilor, ai cărei nativi manifestă un interes deosebit faţă de viaţa spirituală. Thetis era înzestrată cu darul previziunii şi a încercat să se împotrivească destinului, intervenind în favoarea fiului ei, Ahile, în războiul troian. Puternică şi slabă, totodată, Thetis este simbolul femeii ambiţioase, care încearcă să-şi modeleze destinul şi să-şi atingă visul împotriva tuturor.

sursa foto: 123rf.com