Timp de 3 săptămâni, până la data de 20 noiembrie, avem Mercur retrograd în Scorpion și trebuie să ne așteptăm la tot felul de situații neprevăzute, cele mai multe cu o încărcătură mare de emoții negative.

Este o conjunctură cu atât mai deosebită, cu cât retrogradarea lui Mercur începe în noaptea de Halloween, când sunt amplificate energiile negative, emoțiile, regretele și eșecurile. Pe de altă parte, se crede că în noaptea de 31 octombrie, granița dintre lumea noastră și lumea spiritelor este ușor de trecut și nu este de mirare dacă încep să ne bântuie greșelile din trecut și durerile pe care nu am reușit să le depășim.

Luna noiembrie începe astfel cu un tablou în culori sumbre, dar veștile nu sunt toate numai negre. Iată ce ne aduce Mercur retrograd în primele două decade ale lui noiembrie.

Introspecție și comunicare

Mercur retrograd în Scorpion, într-un semn de Apă, cel mai misterios și tenebros dintre toate, amplifică stările de neliniște, nesiguranța, nevoia de afecțiune și de comunicare. Dar el ne determină, poate prin situații neprevăzute care apar în calea noastră, să ne cercetăm mai îndeaproape sufletul și dorințele intime.

Cât timp Mercur este retrograd într-un semn de Apă trebuie să ne străduim să recuperăm ceea ce am pierdut la nivel afectiv. În mod concret, trebuie să luăm legătura cu oamenii pe care i-am lăsat în urmă, să iertăm dacă unii dintre ei merită să fie iertați și să încercăm să refacem relațiile care contau pentru noi în trecut.

În mod special, în noaptea de Halloween, lăsând deoparte poveștile și superstițiile legate de spirite și fantome, trebuie să ne gândim intens la cei pe care i-am iubit și care nu mai sunt în viață. Pentru mulți dintre noi, durerea va fi mai ușor de suportat și poate vom găsi alinare să acceptăm dispariția prematură a celor pe care i-am pierdut.

Mercur retrograd în Scorpion și banii

Acest astru nu este doar simbolul comunicării și al relațiilor, al legăturilor, ci și al câștigurilor și al afacerilor. De aceea, Mercur afectează profund veniturile în perioadele în care este retrograd. Trebuie să ne așteptăm ca bugetele noastre să fluctueze în noiembrie și să apară cheltuieli neprevăzute.

Mai grav este că putem lua decizii greșite legate de bani și am putea cumpăra lucruri de care nu avem nevoie sau am putea fi păcăliți de persoane care profită de banii noștri. În primele două decade de noiembrie trebuie să fim precauți și să ne păstrăm economiile.

Cele mai afectate zodii de Mercur retrograd în noiembrie

Racul: fiind zodie de Apă, va fi profund afectat de Mercur retrograd și poate lua decizii greșite cu privire la familie și relația de cuplu.

Pești: de asemenea, zodie de Apă, va avea o perioadă dificilă din cauza lui Mercur retrograd și va avea inclusiv probleme de sănătate.

Scorpion: se vor accentua problemele de cuplu, dar Mercur retrograd îi va ajuta pe Scorpioni să rezolve anumite probleme pentru totdeauna.

Gemenii: datorită faptului că Mercur este astrul zodiei lor, când este retrograd în semn de Apă el poate aduce schimbări neprevăzute, pe care Gemenii le pot întoarce în favoarea lor.

Fecioarele: și ele îl au drept patron pe Mercur, iar faptul că este retrograd va avea un impact semnificativ asupra câștigurilor și economiilor, astfel că Fecioarele trebuie să fie foarte grijulii cu banii lor.