Indiferent de zodia ta, Luna este unul dintre astrele mari și importante de pe cercul zodiacului și ea poate avea influențe puternice asupra tuturor. Dar mai ales în zilele de luni, vechii astrologi spuneau că Luna își amplifică puterea și ne poate da peste cap planurile. Uneori, este benefică, alteori este capricioasă și pune accentul pe emoții și sensibilitate.

Ce sectoare ale vieții afectează Luna

Considerată în astrologie la fel de importantă precum Soarele, fiind una dintre astrele care ne dau lumină, Luna este legată în mod deosebit de viața noastră emoțională, de nevoia de afecțiune, de liniște, de echilibru interior și empatie.

Ea afectează în mod special relațiile de cuplu, căsniciile, maternitatea, relațiile dintre mame și copii, dar și modul de viață al persoanelor singuratice, care nu își găsesc rostul și jumătatea lor pe lume.

Cu toate acestea, energia Lunii nu este la fel de bine concentrată precum cea a Soarelui sau a altor astre majore cum ar fi Venus sau Mercur. Luna poate risipi energia benefică de care avem nevoie sau poate complica și mai mult situațiile delicate din viața noastră, atunci când influența ei nu este una favorabilă zodiilor.

De aceea, zilele de luni par pentru mulți dintre noi mai dificile. Suntem mai împrăștiați, ne organizăm greu, simțim nevoia să ne odihnim mai mult, deși trebuie să ne trezim devreme și să începem o nouă săptămână de muncă.

Ce ar trebui să facem în zilele de luni să ne meargă mai bine

Nu toți dintre noi se simt dezorganizați și obosiți emoțional și psihic în zilele de luni. Dar cei care resimt aceste zile mai dificile decât altele sunt de obicei firile cele mai sensibile, care rezonează puternic cu influența Lunii.

În mod normal, lunea dimineața ar trebui să avem timp să ne ocupăm de noi, să ne îngrijim de silueta și ținuta noastră, să reflectăm la tot ceea ce avem de făcut în săptămâna care începe și la proiectele ușor de pus în practică.

Zilele de luni trebuie să înceapă cu un meniu ușor și sănătos, cu ceai în loc de cafea și cu o muzică bună, care să ne ridice tonusul. Trebuie să evităm discuțiile în contradictoriu, ședințele, telefoanele, mesajele inutile. Trebuie să ne concentrăm pe activitățile satisfăcătoare, care pot fi făcute ușor și care aduc beneficii.