Chakra zodiei tale menține energia întregului organism și susține nu doar sănătatea și rezistența organismului, ci și puterea ta interioară.

Pentru tibetani, chakrele sunt centrii noștri de putere, de unde ne încărcăm cu energie pentru a ne proteja organismul, sănătatea, puterea interioară și întreaga esență a ceea ce suntem noi.

În sanscrită, cuvântul ”chakră” însemna roată sau vârtej, de unde a căpătat ulterior sensul de vortex de energie.

Cum sunt poziționate chakrele pe harta imaginară a energiei interioare

Corpul uman are şapte chakre, aliniate de jos în sus de-a lungul coloanei vertebrale. Iată cu ce organe și glande importante sunt acestea conectate

Chakra 7 – este chakra rădăcină și se află la baza coloanei;

Chakra 6 – este chakra sacrală și corespunde cu abdomenul inferior;  

Chakra 5 – este chakra plexului solar și corespunde cu abdomenul superior

Chakra 4 – este chakra inimii și se află în centrul pieptului;

Chakra 3 – este chakra gâtului și corespunde cu sistemul respirator;

Chakra 2 – este chakra celui de al treilea ochi și corespunde zonei din frunte;

Chakra 1 – este chakra coroanei și este legată de creștetul capului.

Zodia Berbec. Chakra plexului solar este chakra zodiei tale

Chakra dominantă a zodiei Berbec este chakra plexului solar care este legată de abdomenul superior și de toate organele și glandele aflate în această regiune. Ea reglează nu doar digestia, dar și funcțiile ficatului și ale bilei, precum și fluxul sanguin.

În plan spiritual, cakra plexului solar este conectată cu încrederea de sine, cu puterea interioară și voița, cu respectul de sine și determinarea. Datorită ei, nativii din zodia Berbec sunt oameni hotărâți și au o voință puternică, dar dacă această chakră este perturbată, pot deveni încăpățânați și autoritari.

Zodia Taur. Chakra inimii

Nativii Tauri sunt protejați de chakra inimii, cea care supraveghează cordul, fluxul sanguin, sistemul respirator și imunitatea organismului. Nativii acestei zodii se bucură adesea de o sănătate robustă aproape întreaga viață, dacă nu au obiceiuri alimentare și vicii care să le dăuneze.

Din punct de vedere spiritual și emoțional, chakra inimii este cea care amplifică empatia, afecțiunea și generozitatea acestei zodii. Nu de puține ori, vei întâlni Tauri capabili de sentimente profunde de dragoste și foarte darnici cu tot ce au.

Zodia Gemeni. Chakra gâtului

Cea de a treia zodie este dominată sau vegheată de chakra gâtului și este localizată chiar la baza gâtului, unde influențează puternic tiroida. Această chakră are o influență puternică și asupra echilibrului hormonal al organismului, de aceea Gemenii trebuie să aibă o viață cât mai sănătoasă pentru a-și păstra vigoarea.

În plan spiritual, chakra gâtului este legată de comunicare, dar și de emoții, de exprimarea sentimentelor. Acest lucru face ca această zodie să fie foarte sensibilă și destul de schimbătoare, deși nu se vede la prima vedere.

Zodia Rac. Chakra zodiei tale este în centrul frunții

Această zodie este protejată de chakra celui de al treilea ochi, poziționată în centrul frunții, acolo unde se unesc sprâncenele și acolo unde femeile din India își desenează un punct protector.

Se spune că această chakră controlează sistemul nervos, toate simțurile și vederea dincolo de realitate, de aceea nativii Raci sunt înzestrați adesea cu o intuiție foarte bună și cu o capacitate emoțională mult mai bogată decât alte zodii. Dar dacă chakra celui de al treilea ochi este perturbată, ei încep să aibă probleme emoționale profunde.

Zodia Leu. Chakra din creștetul capului

În zodiacul european, Leul este asociat cu inima, dar în tradiția orientală, chakra dominantă a acestei zodii este chakra coroanei, localizată în creștetul capului. Este chakra care influențează toate sistemele organismului, mintea și inima deopotrivă. Leii sunt adesea robuști, viguroși, cu o mare încredere în forțele proprii.

Din punct de vedere spiritual, chakra lor face legătura dintre corp, minte și energiile spirituale benefice. De aceea, sunt lideri înăscuți și au o mare putere de decizie. Dacă este perturbată această chakră, nativii Lei pot deveni autoritari, despotici și abuzivi.

Zodia Fecioară. Chakra gâtului, chakra zodiei tale

Fecioarele sunt protejate de chakra gâtului care pune foarte mult accentul la nativii Fecioare asupra lumii lor interioare, asupra emoțiilor și sentimentelor. Dacă ești născută în Fecioară, chakra zodiei tale te protejează și fizic, și mental.

Asemenea Gemenilor, care și ei sunt protejați de chakra gâtului, Fecioarele pun accentul pe comunicare și deschidere, dar ele sunt foarte atente la informații, la detalii, la noutățile pe care le pot folosi să își construiască o viață mai bună. Nativii Fecioare caută adevărul, dar își păstrează cu grijă secretele, opiniile și propriile sentimente. Rareori știi ce gândesc!

Zodia Balanță. Chakra inimii

Această zodie este protejată de chakra inimii, aflată în centrul pieptului, în punctul de echilibru spiritual al organismului. Este o chakră benefică Balanțelor și le înzestrează cu o mare putere de dăruire și iubire.

Datorită ei, Balanțele sunt empatice, înțelegătoare, pașnice și darnice. Sunt oameni care câștigă imediat prieteni și popularitate. Dar este foarte important pentru Balanțe să fie iubite sincer pentru a rămâne echilibrate și fericite. Dacă este perturbată chakra inimii, nativii zodiei vor avea de suferit și se vindecă destul de greu.

Zodia Scorpion. Chakra plexului solar

Nativii Scorpioni sunt influențați de chakra plexului solar, cea care controlează organele din zona abdomenului superior. Dacă beneficiază de o energie echilibrată, această chakră le conferă Scorpionilor o putere interioară deosebită și multă încredere în ei înșiși.

Scorpionii simt și trăiesc intens, dar multe emoții știu să le ascundă și să le păstreze doar pentru ei. Dacă este perturbată chakra lor, apar tulburări care pot afecta stomacul și ficatul și care pot genera perioade lungi de stres și nervozitate.

Zodia Săgetător. Chakra sacrală

În viziunea orientală, această zodie este protejată de chakra sacrală, răspunzătoare de activitatea hormonilor, de energia sexuală și de sistemul limfatic. Ea corespunde totodată abdomenului inferior.

În plan spiritual, chakra sacrală amplifică energia organismului, energia erotică și creatoare, stimulează imaginația și vivacitatea. Săgetătorii sunt oameni dinamici și iubitori de experiențe noi. Dar, dacă chakra lor primește influențe negative, nativii zodiei se confruntă cu dezechilibre interioare care generează haos și pierderi.

Zodia Capricorn. Chakra rădăcinii

Nativii zodiei sunt protejați de chakra rădăcinii, aflată la baza coloanei, și legată de buna funcționare a organelor reproducătoare, a rinichilor și a sistemului excretor. Dacă ești născută în Capricorn, chakra zodiei tale este una dintre cele mai puternice.

Dar cea mai importantă funcție a ei este aceea de a amplifica energiile benefice pe care însuși organismul le crează pentru el însuși, de aceea nativii Capricorni sunt oameni atât de echilibrați și de siguri pe ei. În plus, ei au o deschidere foarte mare pentru a învăța totul de la viață și au puterea de a se proteja de orice influență negativă. Poate că uneori sunt mai reci, dar sunt oameni pe care te poți baza și care rareori greșesc.

Zodia Vărsător. Chakra rădăcinii

Nativii Vărsători sunt și ei protejați și influențați de chakra rădăcină, așa cum sunt Capricornii, doar că în cazul lor această chakră pune mai mult accentul pe energiile fundamentale ale spiritului și pe emoțiile, dorințele și nevoile care stau la baza invidualității lor.

Pe de altă parte, în cazul Vărsătorilor, există o opoziție între energiile pozitive și negative, amplificată de chakra rădăcinii, ceea ce face ca nativii acestei zodii să fie mai greu de înțeles, să fie totodată buni, darnici și afectuoși, dar și extrem de egoiști.

Zodia Pești. Chakra sacrală

Este o zodie protejată de chakra sacrală, chakra conectată cu instinctele puternice, cu emoțiile, cu iubirea și dăruirea. În cazul Peștilor, această chakră amplifică nevoia nativilor Pești de siguranță emoțională și îi determină să fie iubitori, prietenoși și foarte buni familiști, deoarece familia este nucleul lor de energie și putere.

Pe de altă parte, chakra sacrală este conectată cu energiile telurice subtile care îi ajută pe nativi să aibă o intuiție puternică și să fie înclinați către diverse activități și aspecte mai degrabă spirituale, decât materiale.

foto: 123rf.com