Fiecare zi a săptămânii este guvernată de un astru:

  • lunea este ziua Lunii,
  • marțea se află sub imperiul lui Marte,
  • miercuri ne influențează Mercur,
  • joi ne bucurăm de energia lui Jupiter,
  • vineri ne ocrotește Venus,
  • sâmbătă este ziua lui Saturn,
  • iar duminica primește energia Soarelui.

Cele 7 astre de mai sus formează un ritm natural căruia i se supune organismul nostru și care este dictat de energia fiecărui astru, după cum credeau în Antichitate astrologii greci.

Acest ritm natural nu se resimte doar de la o zi la alta, în cadrul unei săptămâni, ci și de la o oră la alta în cadrul aceleiași zile. El dictează stările emoționale și tonusul general, capacitatea de decizie și de acțiune.

Spre exemplu, ora Lunii are cu totul altă încărcătură emoțională decât ora Soarelui. Ora lui Marte este ora acțiunii, iar ora lui Jupiter este un moment plin de noroc.

Cum te influențează astrele în fiecare ceas. Află cum să calculezi orele planetare

În astrologie, zilele încep odată cu răsăritul Soarelui, indiferent de anotimp, iar calculul orelor planetare nu se face de la miezul nopții, așa cum suntem obișnuiți, ci din momentul în care răsare Soarele.

Astfel, prima oră de la răsărit este dominată de astrul guvernator al zilei respective, urmat de celelalte astre în ordine: Soare, Lună, Marte, Mercur, Jupiter, Venus și Saturn.

Ce semnificație au orele planetare

Ora Soarelui

Este ideală pentru proiecte de viitor, pentru acțiuni și activități importante, care aduc o schimbare sau beneficii semnificative în viața ta. Soarele sporește, crește și dezvoltă ideile la care te gândești, te îndeamnă să treci la acțiune și să iei decizii majore.

Ora Lunii

Amplifică emoțiile și treci cu ușurință de la bucurie la tristețe. Fața Lunii este schimbătoare, de aceea influența ei se reflectă în primul rând asupra stărilor sufletești și trăirilor interioare. Ora Lunii este prielnică redescoperirii de sine, iubirii și legăturilor de suflet.

Ora lui Marte

Este ora marilor inițiative, a deciziilor impulsive și a acțiunilor ambițioase. În aceste momente, toată energia se concentrează asupra obiectivelor de moment, acționezi sub impulsul instinctelor și este bine să îți controlezi firea, să nu faci lucruri pripite.

Ora lui Mercur

Negocierile, vânzările, dialogul, comunicarea se derulează mult mai ușor în momentele patronate de Mercur. Dacă vrei să cumperi ceva scump sau dacă vrei să vinzi în câștig, așteaptă zilele de miercuri sau orele patronate de  Mercur, după cum arată teoria conform căreia te influențează astrele zi de zi și oră de oră.

Ora lui Jupiter

I se spune Marele Benefic, iar Jupiter nu se dezminte! Energia lui răspândește optimism și bucurie, te simți mai relaxat, mai liniștit și te poți ocupa pe îndelete de lucrurile care te frământă. Zilele de joi și orele planetare ale lui Jupiter sunt potrivite pentru întâlniri și petreceri, pentru activități relaxante și proiecte ingenioase.

Ora lui Venus

Vinerea este ziua evenimentelor sociale și a întâlnirilor romantice, este ziua pasiunilor și a activităților relaxante, de tip hobby. Sub protecția lui Venus este bine să discuți despre problemele din căsnicie și să cauți soluții pentru planurile de cuplu. Venus este propice medierilor și împăcărilor, colaborărilor, logodnelor și cununiilor.

Ora lui Saturn

Influența lui Saturn este ideală pentru planuri noi și pentru strategii de lungă durată, pentru activități spirituale și mondene. Saturn influențează asumarea de responsabilități, renunțarea la unele obiceiuri dăunătoare sau vicii, având o influență puternică asupra sănătății. În ora lui Saturn poți trece peste obstacolele dificile și te poți bucura de succes.

sursa foto: 123rf.com