Firi sensibile şi fragile

Nativii din zodia Racului se ascund în spatele unei carapace dure, îşi protejează cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile. În realitate, sunt persoane foarte sensibile şi destul de puţin rezistente la durerile sufleteşti.

Nativul din Rac are nevoie de protecţie şi de dragoste mai mult decât orice alt semn al zodiacului. Are nevoie de un stil de viaţă echilibrat, de confort psihic şi financiar, fără de care devine irascibil şi capricios.

Deoarece nu îşi arată adevăratele sentimente prea uşor, atitudinea nativului Rac este, de obicei, greu de înţeles sau chiar interpretată în mod greşit.

Zodia Familiei şi a Iubirii

Semnul Racului, cunoscut şi drept semnul Profetului, are polaritate negativă. De aceea, cei născuţi sub influenţa sa sunt secretoşi, introvertiţi, reflexivi, atenţi mai degrabă la sentimente decât la faptele logice. Totodată, Racul este semn de Apă, feminin, guvernând pe harta zodiacului Casa Familiei şi a Căminului.

Calităţi: protectori, generoşi, iubitori, romantici, profunzi, intuitivi, precauţi.

Defecte: schimbători, capricioşi, excesiv de sensibili, dezorganizaţi, posesivi.

Le place: să aibă un hobby, să aibă mulţi copii, să gătească şi să stea la ţară.

Le displace: eşecul, durerea, persoanele care îi contrazic sau cele care le dau sfaturi.

Ce semnifică simbolul care caracterizează nativii din zodia Racului

Racul este asociat cu marea, leagănul vieţii. Este simbolul puterii feminine şi a maternităţii, al forţei care dă viaţă şi susţine creaţia.

Deseori, zodia este reprezentată prin cei doi cleşti ai racului aşezaţi unul în faţa altuia, reprezentând natura duală a nativilor. Acest simbol este similar cu simbolul asiatic Yin şi Yang, cele două componente primordiale şi complementare care compun universul, două energii opuse care se completează, așa cum sunt cu adevărat nativii din zodia Racului.