Nativii din zodia Leului pot avea totul și au mult noroc în viață. Doar că uneori sunt prea ambiţioşi şi vor prea mult de la viaţă, iar când eșuează, dezamăgirea este cruntă și cu greu reușesc să se ridice. Leii trebuie să înveţe, pas cu pas, să se bucure şi de lucruri mărunte şi frumoase pe care li le oferă viaţa, altfel vor fi mereu posomorâţi, trişti şi chiar acri.

Nativii din zodia Leului, capabili de sacrificii mari

Cei care se apropie de Lei se lovesc de autoritatea lor şi de un înalt simţ al răspunderii. Nu este uşor să te ridici la înălţimea aşteptărilor unui nativ Leu. De aceea, Leii reuşesc să aibă puţini prieteni în viaţă şi îşi găsesc, mai greu decât alte semne, perechea care să îi facă fericiţi.

Dintre toate zodiile, Leul îşi dedică viaţa unui ideal pentru care luptă lăsând în urmă iubiri, prietenii, câştiguri sau familie, sacrificii pe care alţi nativi nu ar fi în stare să le facă.

Entuziaști şi creativi

Semnul Leului este pozitiv, ca cel al Gemenilor, Săgetătorului sau al Berbecului. Este o fire deschisă, extrovertită, comunicativă şi impulsivă. Leul este marcat de Foc şi este un semn masculin, punând accentul pe acţiune, putere şi determinare. Nu o să vezi un Leu stând prea mult pe gânduri sau analizând zile întregi o problemă pe care o are de rezolvat.

Pe de altă parte, Leul guvernează cea de a cincea Casă a zodiacului, Casa Norocului şi a Plăcerilor, legată de joc, petreceri, bani, câştiguri, entuziasm, creativitate.

Calităţi: generos, onest, iubitor, deschis la minte, mândru, puternic psihic.

Defecte: intolerant, snob, lăudăros, se consideră şef peste toţi.

Îi place: să speculeze, să facă afaceri, să inventeze, să se ocupe de copii.

Îi displace: rutina, regulile, să aleagă drumul mai lung, dar mai sigur, să îl conducă alţii.

Ce semnifică simbolul zodiei

Din vremuri străvechi, reprezentarea grafică a acestei zodii a fost un leu sau coada sa. Se presupune că linia şerpuită folosită de unii astrologi ar fi linia valvelor inimii, organul vital pe care zodia Leului îl guvernează.

Totodată, simbolul zodiei poate fi interpretat drept simbolul creaţiei, deoarece energia Leului este îndreptată mai mult spre creaţie, decât spre iubire sau pace interioară.