Zodiacul arată că virozele, afecțiunile respiratorii, bolile cronice și bolile cardiovasculare sunt cele mai sensibile domenii în ceea ce privește sănătatea în luna septembrie.

Vremea promite să fie frumoasă o mare parte din luna septembrie și ne îndeamnă la mișcare în aer liber. Nu trebuie să ratăm zilele calde! Mulți dintre noi ar trebui să ne mai luăm câteva zile de concediu și să ne odihnim, să ne bucurăm de liniște și de o dietă bogată în fructele toamnei.

Zodia Berbec

Trebuie să fii precaută cu sănătatea în luna septembrie şi să depui efort fizic doar dacă eşti odihnită şi relaxată. Consumă cât mai multe alimente bogate în calciu, fier şi magneziu și multe fructe roșii precum strugurii, merele și prunele.

Zodia Taur

Ești tentată să mai pleci într-o vacanță în perioadă caldă a lunii septembrie, ceea ce ar fi ideal pentru sănătatea ta. Dacă pleci la munte sau în stațiuni unde poți merge pe bicicletă sau unde poți practica diverse sporturi ușoare, ai grijă doar să nu suferi vreo entorsă.

Zodia Gemeni și sănătatea în luna septembrie

Jupiter are grijă de sănătatea ta. Îţi dă energie şi grăbeşte procesul de vindecare dacă, printr-un mic accident casnic, te răneşti uşor sau capeți vreo inflamație/iritație. În a doua jumătate a lunii septembrie, este posibil să se manifeste mai des probleme cardiace.

Zodia Rac

Te aşteaptă o perioadă în care vor alterna zilele grele şi obositoare cu perioade lungi de plictiseală. Stresul şi oboseala îşi vor spune cuvântul curând şi ai nevoie de o activitate care să te menţină în formă. Fă sport, dacă îţi place, sau lucrează în grădină!

Zodia Leu

Mănâncă sănătos și cât mai multe crudități. Dacă îţi păstrezi energia la cote maxime, vei avea parte de puţine probleme de sănătate. Până şi durerile de cap vor dispărea fără pastile, doar cu niște ciocolată neagră. Singurele neplăceri pot fi provocate de alergii.

Zodia Fecioară

Se aglomerează programul de lucru și există riscul să suferi iar de insomnii. Lipsa de somn şi munca susţinută pot declanşa probleme mai vechi de sănătate. Nu este exclus să te supere din nou stomacul sau ficatul, dacă ai suferit de afecţiuni tratate superficial.    

Zodia Balanță

Sporturile ușoare sau plimbările lungi sunt indicate în septembrie când zodia ta are drept zone sensibile articulaţiile. Trebuie să te fereşti să te speli cu apă foarte rece pe mâini și picioare, oricât ai crede tu că ești de rezistentă. Bolile de articulații se agravează în timp.

Zodia Scorpion

În luna septembrie, plămânii şi sistemul respirator reprezintă un punct sensibil pentru zodia ta. O perioadă dificilă pentru starea ta de sănătate va fi ultima săptămână din această lună. Dar, dacă eşti prevăzătoare şi iei măsuri din timp, nicio boală nu va evolua.

Zodia Săgetător

Încearcă să te fereşti de locurile friguroase şi întăreşte-ţi sistemul imunitar cu ajutorul fructelor şi legumelor de toamnă. Septembrie trebuie să fie luna cea mai bună pentru cure lungi de pepeni, struguri, mere, varză dulce și țelină, dar și pentru mustul dulce.

Zodia Capricorn

Eşti vulnerabilă în faţa bolilor chiar în primele zile reci din septembrie. Se pare că primele probleme de sănătate afectează articulaţiile. Cu un tratament adecvat, durerile nu te vor necăji mai mult de câteva săptămâni. O cură la băi termale este binevenită.

Zodia Vărsător și sănătatea în luna septembrie

La început de toamnă, curele de fructe te ajută, starea ta de sănătate va fi mult mai bună şi vei avea mai multă energie. Singurele neplăceri vor fi durerile de cap trecătoare, care pot fi combătute cu odihnă şi ceaiuri de plante. Fii cât mai precaută cu riscurile pandemiei de Covid-19.

Zodia Pești

Păstrează-ţi câteva zile de concediu pentru perioadele mai calde din luna septembrie. Sedentarismul îţi poate provoca mari probleme de sănătate dacă nu faci mișcare. Ia măsuri din timp, întăreşte-ţi sistemul imunitar cu fructe şi vei trece cu bine peste necazuri.