Zodia Berbec

Ține cont să te hidratezi corect în zilele caniculare și consumă lichide cu cât mai multe săruri, dar cu puțin zahăr. Zodia ta este expusă durerilor de cap, migrenelor și problemelor legate de tensiunea arterială în zilele fierbinți din luna august.

Zodia Taur

Fă un mic sacrificiu şi renunţă să mai porţi zi de zi tocuri, mai ales în zilele în care nu trebuie să te duci la birou. Încălțămintea sport este la modă şi se potrivește multor ţinute. Protejează-ţi picioarele, pentru că există riscul să te accidentezi, să calci strâmb şi să te alegi cu o entorsă dureroasă.

Zodia Gemeni și sănătatea în luna august

Cele mai mari probleme le vei avea din cauza inimii și a tensiunii arteriale, în zilele fierbinți. Ferește-te de soare, încearcă să stai în spații răcoroase și cât mai mult la umbră. Soarele nu este deloc prietenul tău în august, mai ales dacă ai trecut de 40 de ani.

Zodia Rac

Căldura și sedentarismul își vor spune cuvântul și vei avea mai des dureri de picioare. August este o perioadă bună să înnoți, dacă mergi mai des la mare, mai ales că durerile de picioare pot fi legate și de coloana vertebrală. Mergi la masaj terapeutic câteva săptămâni, dacă ai ocazia, sau încearcă să faci mai multă mişcare.

Zodia Leu

Colonul şi glandele endrocrine par a fi zonele cele mai sensibile în perioadele fierbinți ale lunii august pentru nativii Lei. Dacă ştii deja că ai probleme legate de aceste organe, nu uita să treci pe la medicul specialist când vine vremea unui nou set de analize. Și consumă cât mai multe alimente suculente și cât mai multe fructe proaspete.

Zodia Fecioară

Marte guvernează în lunile de vară Casa sănătăţii şi te sfătuieşte să nu uiţi de suplimentele cu vitamine, fier şi magneziu, dacă ţi-au fost recomandate. Încearcă să îţi schimbi alimentaţia şi fă-ţi meniul zilnic bogat în verdeţuri și fructe suculente precum pepenii, piersicile sau fructe de pădure.

Zodia Balanței

Apar tot felul de probleme de sănătate care te determină să îţi schimbi nu numai planurile de concediu, dar şi programul de lucru. Ai multe de făcut pentru a te bucura de o stare de sănătate mai bună. În primul rând, încearcă să te odihneşti mai mult şi să mănânci mai sănătos. Redu şi cantitatea obişnuită de sare.

Zodia Scorpion

Jupiter retrograd avertizează asupra unor intoxicaţii alimentare şi asupra unor probleme de ficat la începutul lunii august. Pot fi destul de serioase și nu este exclus să te oblige să soliciţi concediu medical. În perioada caniculară a lunii ai nevoie și de mai multă relaxare.

Zodia Săgetător

Vor fi foarte puține probleme de sănătate pentru nativii Săgetători, mai ales vara, dacă știu să aibă grijă de sănătatea lor. Dureri și disconfort mai apar din când în când legate de alimentație, dar problemele gastrice sunt trecătoare. De altfel, starea de sănătate nici nu este o preocupare pentru această zodie.

Zodia Capricorn și sănătatea în luna august

Consumă mai puţine lactate şi mai puţină carne grasă, iar nivelul de colesterol se va păstra în limite normale. În zilele caniculare din august sunt recomandați pepenii și supele ușoare de legume. Spre sfârşitul lunii august poţi avea probleme de piele, dacă nu te protejezi de soare.

Zodia Vărsător

Fii atentă la cea mai mică durere şi la cel mai ciudat simptom în cea de a doua parte a lunii august. Ele pot fi semnele unei afecţiuni mai serioase, pe care o poţi trata foarte uşor dacă o descoperi la timp. În primele zile de august se pare că te va supăra o infecţie în gât pentru care vei avea nevoie de tratament.

Zodia Pești

Un control medical se impune dacă începi să ai probleme din cauza caniculei. Ar fi bine să repeţi şi analizele de sânge, dacă tot ajungi la un laborator medical. De la mijlocul lunii august, nu trebuie să îţi mai faci griji decât pentru arsurile solare, dacă te duci mai des la mare sau în drumeții pe la munte.     

imagine: 123rf.com