Berbec – Atenție la oboseală și efort!

Persoanele născute în Berbec se bucură, în general de o rezistență bună la bolile infecțioase și contagioase. Sănătatea în anul 2021 pentru această zodie este destul de bună. Berbecii se vor confrunta doar sporadic cu probleme de sănătate trecătoare, doar dacă muncesc și călătoresc foarte mult într-o perioadă scurtă de timp. În acest caz, ar putea suferi de migrene, oboseală accentuată și tulburări de digeste. Bărbații, mai ales cei trecuți de 50 de ani, ar putea avea probleme cu ficatul. Femeile sunt mai predispuse la nevralgii, dureri de dinți și migrene, dar și la probleme neplăcute cauzate de refluxul gastric.  

Taur – Atenție la consumul de dulciuri!

Nativii Tauri sunt foarte grijulii cu sănătatea lor, mai ales în condițiile în care epidemia de coronavirus continuă să facă victime. La început de an, sunt recomandate analize complete, în special glicemia și transaminazele. Taurii sunt pofticioși și nu se pot abține de la dulciuri, de care au făcut abuz în perioada Sărbătorilor de iarnă. Există un risc, mai ales pentru nativii în vârstă, să sufere de anumite afecțiuni tăcute, care nu pot fi depistate decât prin analize medicale detaliate. Vara, rezistența Taurilor în fața bolilor va fi mai mare, dar toamna este posibil să sufere de dureri de spate și de încheieturi. 

Gemeni – Atenție la imunitate!

Nativii Gemeni au mereu mici probleme de sănătate în perioada rece a anului, pornind de la dureri articulare până la migrene cauzate de lipsa soarelui și a luminii naturale. Primăvara, trebuie să aibă grijă de sănătatea lor și să facă o serie de cure cu citrice, ceaiuri, miere, propolis și suplimente cu vitamine. Imunitatea scăzută pe parcursul iernii și al lunilor umede de primăvara prezintă un risc pentru afecțiunile virale contagioase. Nu este exclus ca unii Gemeni să sufere de boli respiratorii. Dar vara și toamna, Gemenii vor fi în formă și foarte puțini dintre ei vor avea probleme medicale.

Rac – Atenție la inimă!

Perioada mai delicată din punct de vedere al sănătății este cuprinsă între lunile ianuarie și aprilie. Nativii Raci trebuie să fie foarte atenți și să aibă grijă de organismul lor, să se odihnească bine și să facă un sport ușor pentru a-și întări rezistența. Sunt indicate mai ales plimbările lungi, bune și pentru sistemul circulator și pentru cel respirator, dar mai ales pentru inimă. Racii trebuie să fie mai prudenți cu dieta lor obișnuită și să adopte cât mai multe alimente bogate în fibre, deoarece ar putea avea probleme cu stomacul și constipația. Pe tot parcursul anului, este bine să consume zilnic fructe.

Leu – Atenție la regimul alimentar!

Nativii Lei sunt robuști, sunt rezistenți, iar sănătatea în anul 2021 este foarte bună. Puține vor fi momentele în care se vor plânge de dureri și mici neplăceri, iar acestea mai degrabă în cazul nativilor în vârstă. Tinerii sunt predispuși la accidente în primăvară, când încep să călătorească, să facă mai mult sport sau să lucreze în aer liber. Dar nimic nu va fi atât de grav, încât să nu se poate vindeca în câteva săptămâni. Jupiter le protejează sănătatea în acest an, dar nu este exclus ca nativii trecuți de 50 sau 60 de ani să aibă probleme cu rinichii și stomacul, dacă nu urmează o dietă echilibrată.  

Fecioară – Atenție la hidratare!

Fecioarele sunt foarte atente cu sănătatea lor, au mare grijă de tonusul lor general, multe dintre ele fac sport sau gimnastică de întreținere și merg regulat la medic. Zodia Fecioară este, poate, cea mai grijulie cu sănătatea dintre toate zodiile și nici nu face excese alimentare. La început de primăvară ar fi indicată o cură mai lungă de fructe, în special citrice, bogate în vitamina C. Iar peste vară, Fecioarele trebuie să fie foarte atente să bea multă apă, supe, ceaiuri, sucuri de fructe naturale. Hidratarea le ajută să își păstreze un tonus bun, să fie pline de energie și să evite eventualele probleme cu rinichii și vezica.

Balanță – Atenție la consumul de carne!

Nativii din zodia Balanței sunt predispuși, în general, la probleme legate de coloana vertebrală, de articulațiile șoldului și ale picioarelor, de aceea este necesar să facă zilnic mișcare și să aibă un meniu bogat în minerale. Anul acesta, în lunile martie și aprilie, trebuie să fie foarte atente la ceea ce mănâncă, să aleagă meniuri ușoare, bogate în legume verzi și fructe de tot felul. Consumul de carne trebuie să fie moderat și mai degrabă axat pe carnea de pește și pasăre. Unele Balanțe vor fi predispuse la alergii și este important să prevină acest lucru prin dietă și soluții naturiste.   

Scorpion – Atenție la orice simptom neplăcut!

Scorpionii sunt delăsători când vine vorba de sănătatea lor și nu se duc la medic, decât dacă situația devine îngrijorătoare. În tinerețe, sunt protejați de imunitatea lor puternică, dar, după vârsta de 40 de ani, mai toți Scorpionii trebuie să aibă grijă de organismul lor și de tonusul lor. Anul acesta poate fi mai dificil pentru nativii aflați la a doua tinerețe. Pot apărea probleme medicale, sunt predispuși la diverse afecțiuni legate de stomac, piele, dantură și urechi, mai ales în perioada ianuarie – mai. Un control medical și analize detaliate le-ar prinde bine tuturor la început de an. 

Zodiile și sănătatea în anul 2021

Săgetător – Atenție la alimentele grase!

Sănătatea în anul 2021 nu este prea grozavă pentru Săgetători, dacă nu fac un efort să aibă mai multă grijă de ei. Deși mulți dintre ei vor avea un an bun în ceea ce privește cariera și câștigurile, cu sănătatea nu vor sta prea bine. Nativii tineri trebuie să facă neapărat un control la dentist pentru a depista problemele grave din timp. Iar cei trecuți de a doua tinerețe, trebuie să fie atenți cu dieta lor alimentară pentru că riscă să ia multe kilograme în plus. Săgetătorii au nevoie de mișcare în fiecare zi, sub orice formă, și trebuie să fie moderați cu privire la alimentale grase și prăjite.

Capricorn – Atenție la tensiunea arterială!

Anul aceste este un an mult mai bun pentru Capricorni inclusiv din punct de vedere al sănătăţii. Vizitele la medic vor fi mai rare şi afecţiunile care îi vor necăji vor fi trecătoare. Singurele probleme care persistă sunt cele legate de tensiunea arterială, chiar și în cazul nativilor mai tineri. Cu toate acestea, în general, Capricornii se vor bucura de o sănătate bună, iar cei care au afecțiuni cronice au șansa să primească un tratament mai bun și mai ușor de urmat. Spre toamnă, este posibil să apară ceva probleme legate de inimă în cazul nativilor care au o viață dezorganizată și obositoare.   

Vărsător – Atenție la efectele sedentarismului!

Vărsătorii ar trebui să fie atenţi la starea lor de sănătate în mod deosebit anul acesta.
În general, zodia lor nu se numără printre cele mai rezistente, din contră… mulți Vărsători ajung în timp să sufere de afecțiuni care necesită tratament îndelungat. Ar fi bine ca, în iarna și primăvara acestui an să aibă un stil de viață mai sănătos și să țină cure de fructe, miere, nuci și propolis timp îndelungat. Mulți Vărsători, și tineri, și mai bătrâni, vor avea probleme cu articulațiile, cu genunchii și în general cu membrele inferioare, mai ales dacă nu fac deloc mișcare și sunt sedentari.

Pești – Atenție la durerile de spate!

Nativii Pești sunt grijulii cu sănătatea lor și rareori ajung în stare gravă la medic. Anul acesta, nu se arată în horoscop probleme prea mari de sănătate, poate doar dureri de picioare și de spate în cazul nativilor sedentari. Peștii care se bucură de o sănătate bună trebuie să aibă grijă să o păstreze. Le-ar prinde bine un program stabil cu plimbări lungi și sport, dar mai ales un meniu foarte ușor, cu multe legume crude și fructe care să ajute digestia, circulația și tonusul general. Nativii Pești ar putea fi predispuși la probleme cu dantura, cu inima și rinichii, dar toate acestea pot fi prevenite.

foto: 123rf.com