Astrologia medicală era destinată la începuturi regilor și faraonilor. Magii făceau predicții despre starea lor de sănătate și dădeau sfaturi cu privire la prevenirea unor boli sau accidente. Cu timpul, experiența lor de mii de ani a început să fie folosită și pentru muritorii de rând. Astrologia nu pune diagnostice, dar trage un semnal de alarmă pentru fiecare zodie în parte.

Zodiile primăverii: Berbec, Taur, Gemeni

Născută în prima decadă: vitalitate robustă și sistem imunitar puternic în tinerețe; în a doua parte a vieții, este posibil să apară probleme cardiace, iar la bătrânețe probleme neurologice; trebuie să păstrezi un regim echilibrat toată viața și să consumi foarte puține dulciuri, deoarece acestea pot afecta ficatul.

Născută în a doua decadă: ușoară stare de nervozitate și agitație care poate provoca în timp probleme digestive; trebuie să îți faci mai des analize de sânge pentru că ești predispusă la anemie; nu sunt excluse nici bolile de piele, specifice perioadei calde și umede a anului, destul de greu de tratat, dacă nu le depistezi din timp.

Născută în a treia decadă: sănătate bună, cel puțin în prima jumătate a vieții; dacă sunt respectate sfaturile medicilor legate de alimentație și mișcare; problemele medicale vor fi minore, nu vor persista perioade îndelungate, dar trebuie tratate cu toată seriozitatea; În a doua parte a vieții, pot apărea probleme cu tensiunea arterială și un nivel foarte ridicat al colesterolului.

Zodiile verii: Rac, Leu, Fecioară

Născută în prima decadă: rezistență în fața bolilor și a afecțiunilor de sezon, precum alergiile sau gripele; atitudinea optimistă și comodă te ferește de stres inutil, dar pot apărea în timp complicații și boli de sânge; starea ta de sănătate este afectată doar în perioadele în care ești foarte obosită, supărată sau stresată; încearcă să îți păstrezi echilibrul sufletesc în orice împrejurare.

Născută în a doua decadă: starea de sănătate este schimbătoare, slabă rezistență la bolile de piele și predispoziție către accidente minore, casnice; de asemenea, unghiile, pielea, și părul își vor pierde strălucirea, dacă nu ești atentă la regimul alimentar obișnuit; spre bătrânețe, este posibil să apară afecțiuni hepatice greu de controlat.

Născută în a treia decadă: posibile probleme cu sistemul osos și cu articulațiile, dar numai dacă există o predispoziție pentru reumatism din familie; de asemenea, s-ar putea să suferi de varice,. după vârsta de 40 de ani, de aceea este bine să eviți munca de birou sau statul pe scaun ore întregi.

Zodiile toamnei: Balanță, Scorpion, Săgetător

Născută în prima decadă: vigoare și robustețe, putere fizică deosebită și echilibru mental de invidiat; singurul punct slab ar putea fi vederea, iar spre bătrânețe problemele circulatorii; există și o predispoziție către accidente: extremitățile corpului, mâinile și picioarele, sunt punctele tale vulnerabile, dar problemele medicale vor fi minore și ușor de tratat.

Născută în a doua decadă: ești predispusă la bolile de sezon, răceli și gripe sau la enterocolite; pot apărea în timp probleme cu auzul sau infecții la nivelul urechii; dantura poate avea și ea probleme, dacă nu mergi regulat la dentist pentru intervențiile minore.

Născută în a treia decadă: sistemul respirator, gâtul și plămânii sunt punctele tale slabe, iar durerile în piept apar destul de frecvent din diverse cauze, dacă ești prevăzătoare, te vei feri de ele; sistemul nervos poate fi și el afectat de anumite boli, iar artrita poate apărea în a doua parte a vieții.

Zodiile iernii: Capricorn, Vărsător, Pești

Născută în prima decadă: sănătate înfloritoare, rezistență fizică la durere și la boală; posibile probleme cu membrele inferioare și cu articulațiile în a doua parte a vieții; ocazional, pot apărea dureri și afecțiuni ale tălpilor și picioarelor, de la infecții, la entorse sau luxații; te bucuri, totuși, de o imunitate puternică.

Născută în a doua decadă: predispoziție către sedentarism, care ar putea favoriza în timp probleme circulatorii sau deformări ale coloanei; se recomandă multă mișcare și alimentație echilibrată; durerile de cap și migrenele pot apărea frecvent, dacă te lași condusă de emoții puternice și nu ai grijă de echilibrul tău interior.

Născută în a treia decadă: rinichii sunt punctul tău slab, ceea ce poate afecta în timp și sistemul urinar; ai grijă să mergi la consult medical periodic și să verifici buna lor funcționare; ai grijă să consumi cât mai puține alimente grase, care ar putea favoriza apariția pietrelor la rinichi sau boli de fiere.

sursa foto: 123rf.com