Popor nomad, greu încercat și schimbător, țiganii au adunat în zodiacul lor multe învățături, superstiții și povești savuroase din experiența vieții lor colorate. Iată cum stai cu norocul în zodiacul țigănesc și ce simbolizează zodia ta!

Zodia Pumnalului (Berbec)

(21 martie – 20 aprilie)

Pumnalul este un simbol al curajului și al cutezanței, al tăriei de caracter și al îndrăznelii, dar nu este deloc un semn norocos. Nativii din zodia Pumnalului sunt recunoscuți pentru determinarea lor. Sunt rezistenți, fac față tuturor schimbărilor și pot trece peste situații dificile care pot doborî alți oameni.

Sunt ambițioși, dar destinul lor nu este unul prea norocos. Chiar dacă soarta le mai oferă din când în când unele șanse bune, nativii din această zodie iau decizii riscante și mai mult pierd decât câștigă!

Zodia Coroanei (Taur)

(21 aprilie – 21 mai)

Coroana reprezintă puterea și bogăția, două ambiții mari pe care le are orice nativ din zodia Taurului, și acest simbol nu a fost ales la întâmplare, pentru că nativii Tauri sunt considerați oameni foarte norocoși. Sunt muncitori, organizați, dar firea lor practică îi ajută să speculeze orice șansă pentru a face bani și pentru a obține avantaje pe care alții, poate, le-ar pierde.

Nativii zodiei Coroană au mult noroc în viață, și cu banii, și cu dragostea. Ei reușesc să obțină o situație materială îndestulătoare, pentru care sunt adesea invidiați.

Zodia Sfeșnicului (Gemeni)

(22 mai – 21 iunie) 

Sfeșnicul este simbolul luminii care alungă întunericul și nu a fost întâmplător ales pentru zodia Gemeni. Cu firea lor curioasă, deschisă și inteligentă, nativii acestei zodii sunt cei care răspândesc veștile, caută tot felul de informații, caută adevărul și dezvăluie secrete îngropate.

Ei trebuie să fie lideri spirituali, învățători, dascăli, cercetători sau preoți. Se spune despre nativii din semnul Sfeșnicului că sunt înțelepți. Cu toate acestea, nu sunt deosebit de norocoși și nici nu profită de situații din care ar câștiga ceva pe nedrept. 

Zodia Roții (Rac)

(22 iunie – 22 iulie)

Roata înseamnă mișcare, progres, dar și instabilitate sau dezechilibru. Conform zodiacului țigănesc, nativii Raci împrumută multe atribute din zodia Roții, sunt mânați de sentimente și emoții și au atitudini schimbătoare, pe care nu te poți baza.

Cu toate acestea, cei născuți în semnul Roții își croiesc cu tenacitate drumul înainte, iar dacă dau vreodată înapoi o fac numai de dragul altora. Au inițiative bune, au o putere interioară fenomenală și de multe ori au noroc chior în viață pentru că aleg drumul cel bun.

Norocul în zodiacul țigănesc. Zodia Stelei (Leu)

(23 iulie – 22 august)

Steaua corespunde Soarelui din zodiacul european și este semnul nativilor Lei. Ea este simbolul luminii, al faimei și al unei vieți strălucite, trăite intens. Nativii născuți în semnul Stelei sunt destinați să realizeze lucruri mari, să conducă și să cucerească. Fie că se afirmă în carieră sau în plan politic, ei sunt cu un pas înaintea.

Deschiși la tot felul de experiențe, au mare încredere în ei și sunt optimiști, astfel că se bucură de mult noroc în viață. Prin eforturile și munca lor, ei știu să atragă singuri șansele cele mai bune.

Zodia Clopotului (Fecioară)

(23 august – 22 septembrie)

Clopotul era de obicei agățat la coviltirul căruțelor și anunța tot convoiul când se puneau în mișcare. El este simbolul promptitudinii, al punctualității, dar și al avertismentelor. Nativii născuți în zodia Clopotului sunt capabili să conducă și să dicteze, iar norocul în zodiacul țigănesc este destul de schimbător pentru ei.

Sunt oameni ordonați, riguroși, atenți și, mai ales, capabili să își asume responsabilități mari în cadrul comunității sau al familiei. Destinul lor este unul norocos, pentru că sunt mereu înconjurați de oameni care îi susțin, iar ei știu să aleagă tot ce le oferă viața mai bun.

Zodia Banului (Balanță)

(23 septembrie – 22 octombrie)

Banul sau moneda are întotdeauna două fețe: una bună și una rea. Dar cine îl folosește corect, poate face mult bine, poate scoate adevărul la lumină și poate face dreptate.

Cu toate că nu sunt neapărat foarte norocoși, nativii din zodia Banului împrumută de la zodia lor țigănească abilitatea de a împăca opozițiile și de a găsi calea de mijloc, fie prin diplomație, fie prin compromisuri financiare. Ei știu să reziste tentațiilor și extremelor, cântăresc bine riscurile și sunt precauți când vine vorba de schimbări.

Zodia Cuțitului (Scorpion)

(23 octombrie – 21 noiembrie)

Cuțitul era asociat în tradiția țigănească unui om îndrăzneț, imprevizibil, cu intenții ascunse și greu de îmblânzit. Pe de altă parte, cuțitul înseamnă muchia dintre viață și moarte.

Destinul celor născuți în zodia Cuțitului este unul schimbător și imprevizibil, dar ei nu se lasă influențați de norocul întâmplător. Acești oameni știu să profite de oportunitățile care li se oferă, dar își apără independența și stabilitatea cu orice preț. Ei sunt genul de oameni care consideră că fiecare trebuie să își facă norocul cu mâna lui.  

Zodia Toporului (Săgetător)

(22 noiembrie – 21 decembrie)

Toporul, mânuit cu putere și abilitate, poate dărâma orice obstacol. Și nativii acestei zodii sunt capabili să treacă peste orice pentru a-și atinge obiectivele, chiar dacă se mai poticnesc sau încasează pierderi.

Ei sunt temerarii zodiacului și nu se dau în lături de la nicio provocare, atâta vreme cât le satisfice mândria și orgoliul. Ei iubesc libertatea mai mult ca orice și nu dau doi bani pe noroc, pentru că ei știu că nimic nu durează în viață. Nativii zodiei profită de fiecare clipă, dar preferă experiențele, în locul banilor și avuțiilor.  

Zodia Potcoavei (Capricorn)

(22 decembrie – 20 ianuarie)

Potcoava a fost din vremuri vechi un simbol al norocului și al câștigurilor. Ea este asociată cu oamenii muncitori, perseverenți și inteligenți, care își cunosc bine calitățile. Nativii din zodia Potcoavei știu cum să scoată bani din piatră seacă și, chiar dacă nu se îmbogățesc, vor avea o viață îndestulătoare și vor obține aproape tot ceea ce își doresc.

Destinul lor este unul foarte norocos, chiar dacă mai au și pierderi. Pe lângă avantajele materiale pe care le adună în viață, ei mai au și norocul de a fi foarte apreciați de cei din jur. 

Zodia Cupei (Vărsător)

(21 ianuarie – 19 februarie)

Cupa, simbol cunoscut și din cărțile de tarot, reprezintă unitatea, legătura, dar și risipa. Ea este asociată cu petrecerea, generozitatea, libertatea, dar și cu ghionionul. Dintre toate zodiile țigănești, Cupa pare să fie cea mai puțin norocoasă, deși nativii ei sunt oameni creativi și descurcăreți.

Ei au multe calități, însă sunt cei mai puțin statornici din tot zodiacul, ceea ce arată că de multe ori trec pe lângă șansele bune fără să își dea seama ce pierd. Nativii zodiei nu pun mare preț pe bani și, de multe ori, au de pierdut din această cauză. 

Zodia Capelei (Pești)

(20 februarie – 20 martie)

Capela, micul lăcaș de rugăciune, simbolizează credința, speranța, bunătatea și încrederea în oameni. Cei care se nasc în semnul Capelei sunt firi sensibile, iubitoare și familiste, iar bunătatea lor se răsfrânge și asupra celorlalți și nu stau deloc rău cu norocul în zodiacul țigănesc.

Ei sunt înzestrați și cu o intuiție rară, care îi ajută să își canalizeze energia spre tot ceea ce este mai frumos și mai stabil în viață. Cu toate acestea, norocul lor este întâmplător și, când găsesc un strop de noroc, trebuie să muncească foarte mult pentru a-l păstra și pentru a-l înmulți. Dar soarta ține cu ei!