Zodiile opuse se împrietenesc între ele, se iubesc, dar se și dușmănesc. Legătura dintre ele este puternică și poate avea beneficii pentru întreaga viață. Mulți astrologi susțin că în zodia opusă ne putem găsi sufletul pereche. Alții susțin că partenerii din zodii opuse se iubesc cu o pasiune fără egal și nu se despart niciodată.

Dar există și situații în care nativii din zodii opuse se resping și se dușmănesc, chiar dacă nu au nimic de împărțit. În mod cert, cele două zodii aflate față în față se influențează reciproc și fiecare primește ceva de valoare de la cealaltă.

Zodiile opuse din zodiacul european. Află care este opusul tău!

Berbecul și Balanța

În cercul zodiacului, primul cuplu de zodii opuse este format din Berbec și Balanță. Prima zodie are semn de Foc, iar cea de a doua semn de Aer. Focul se hrănește cu Aer, nici nu ar putea arde fără energia cu care îl alimentează aerul. Există așadar o relație de influență puternică din partea Balanței, din care Berbecul nu are decât de câștigat. De altfel, cele mai stabile cupluri sunt cele în care bărbatul este Balanță și femeia este Berbec, pentru că vor ține aprinsă pasiunea o viață întreagă și se vor modela unul pe celălalt.

De la Balanță, Berbecul învață să fie echilibrat, să aducă argumente logice în dezbateri, să coopereze pe toate nivelurile și să respecte principiile de viață clare și simple. De la Berbec, Balanța învață să accepte ideile noi și să fie optimistă, să pună mai mult suflet în tot ceea ce face.

Taurul și Scorpionul

Cele două zodii care stau față în față pe roata zodiacului au semne de Pământ și, respectiv de Apă. Într-o anumită proporție pământul și apa se contopesc, se îmbină armonios, dar ceea ce rezultă nu are prea mare stabilitate în timp. Iar dacă nativul din semn de Apă, adică Scorpionul, are o personalitate mult mai puternică, Taurul nu va suporta să fie dominat. Taurul și Scorpionul pot avea o viață minunată împreună, dacă știu să se echilibreze.

De la Scorpion, nativul Taur învață să fie integru și să nu accepte compromisuri care să îl denigreze. De la Taur, nativul Scorpion învață să fie tenace și să aibă răbdare. În dragoste, există o compatibilitate mare între cele două zodii, dar nu este totuși cea mai durabilă relație. Vestea bună este că Taurul nu își ascunde niciodată sentimentele, iar Scorpionul va fi încântat să primească dovezile lui de dragoste.

Gemenii și Săgetătorul

Între Gemeni și Săgetători este o combinație spectaculoasă între Aer și Foc. Totul trebuie să fie la superlativ pentru cele două zodii pentru a fi fericite împreună: pasiunea, aventura, misterul, călătoriile, dar și libertatea. Niciunul dintre cei doi nu suportă să fie constrâns, dominat, obligat să își asume responsabilități pentru celălalt. Nu suportă persoanele care depind de ei în vreun fel anume și cu atât mai puțin sentimental. Și cu toate acestea, fiecare învață ceva de la celălalt.

De la Săgetător, nativul din Gemeni învață să se conformeze regulilor sociale și să privească lucrurile din jurul lui în ansamblu. De la Gemeni, nativul Săgetător învață să preia inițiativa și să comunice mai bine cu cei din jur. Vestea bună este că amândoi gândesc cam la fel, au aceleași priorități, doar că Săgetătorul este mai idealist, iar Geamănul mai pragmatic.

Rac și Capricorn

Pe roata zodiacului, semnul Racului este opus cu cel al Capricornului, iar între cele două zodii se dezvoltă, poate, cele mai puternice relații de opoziție. Dacă alte zodii opuse se atrag, acestea două se resping. Cei doi sunt ca șoarecele și pisica, ca Soarele și Luna. Nimic nu le iese împreună. Apa și Pământul este adevărat că se îmbină uneori armonios, dar nu în cazul celor două. Nativii acestor zodii, indiferent de sexul lor, nu reușesc decât să se tachineze, să se ambiționeze și să se ia la întrecere care pe care. Și cu toate acestea, fiecare are ceva de învățat de la celălalt.

De la Capricorn, Racul învață să fie mai obiectiv și să devină mai responsabil cu oamenii dragi, având în vedere că este destul de egoist. Pe de altă parte, de la Rac nativul Capricorn învață să fie mai devotat familiei, știut fiind faptul că nativii Capricorni sunt mai mult orientați către carieră și pasiunile personale, decât spre familie.

Ce primesc zodiile opuse una de la cealaltă!

Leu și Vărsător

Cele două zodii opuse se îmbină foarte armonios, iar multe prietenii sincere și pasiuni adânci se nasc între Lei și Vărsători. Amândoi prețuiesc dragostea, loialitatea, prietenia și generozitatea. Au multe principii de viață comune și se admiră reciproc. Un cuplu format din bărbat Leu și femeie Vărsător este aproape de familia ideală. Ambii parteneri sunt pozitivi, empatici, darnici și plini de energie. Amândoi au personalități strălucitoare, dar știu să accepte pe cineva asemeni lor alături.

De la Vărsător, nativul Leu învață să respecte opinia publică și să nu cadă pradă extremismelor. De la Leu, Vărsătorul învață să aibă mai multă încredere în el și să împartă cu ceilalți. Se susțin reciproc, se încurajează și fac tot posibilul ca celălalt să urce la fel de sus. Vărsătorul își poate găsi oricând sufletul pereche în zodia Leului.

Fecioara și Peștii

Cele două zodii, deși sunt opuse pe roata zodiacului, se înțeleg de minune. Ambele sunt la fel de ambițioase, dar ambele știu să își deschidă inima atunci când cei dragi au nevoie de ele. Fecioara este semn de Pământ, dominată de Mercur, astfel că este mai pragmatică și mai ordonată. Peștii sunt mai lunatici, mai idealiști, dar au un suflet de aur, care le fascinează pe Fecioare. De la Pești, nativul Fecioară învață compasiunea și să îi ajute pe cei apropiați la nevoie.

De la Fecioară, nativul din Pești învață să facă planuri pentru viitor și să pună accentul pe priorități. Cu toate acestea, ambii sunt la fel de introvertiți și secretoși, iar împreună formează o pereche puternică, pe care nimeni din afară nu o poate distruge. Îi leagă aceleași interese, chiar dacă la prima vedere par diferiți!