Fiecare dintre noi are o atitudine diferită față de timp: unii sunt întotdeauna în întârziere, unii sunt punctuali, alții trăiesc după un ritm propriu – ține de personalitatea noastră. Și pentru că se spune că unele lucruri sunt scrise în stele, poate că personalitatea și preferințele noastre sunt influențate de zodia în care ne-am născut. 

Să ne întoarcem, deci, la rădăcinile cosmice ale măsurării timpului și să aflăm care sunt cele mai potrivite modele de ceasuri pentru fiecare dintre cele douăsprezece semne zodiacale. 

BERBEC 

Berbecii văd ceasurile ca pe o necesitate, nu un lux. Unei native a zodiei Berbec i se potrivește un ceas fără accesorii sau ornamente excesive, cu carcasă argintie, din oțel inoxidabil, cu brățară flexibilă și rezistentă. Simplitatea ceasului va fi compensată de exactitate: pe ecran va fi indicată subtil data, iar acele vor arăta ora, minutul și secunda. În mod ideal, orele nu sunt marcate prin cifre, ci prin puncte sau linii fine, cu excepția orelor de referință – 12, 3, 6 și 9, pe care le preferă accentuate prin mărime sau formă. 

TAUR

Taurii apreciază ceasurile în primul rând pentru frumusețea lor, așadar ca accesorii, iar mai apoi pentru funcția lor utilitară. De cele mai multe ori, nativele Taur își aleg ceasuri cu decorații inspirate din natură și carcase placate cu metale prețioase. Pe cadran sunt vizibile ziua din săptămână și data, iar timpul este indicat prin cifre arabe. Forma preferată este rotundă, iar brățara este una deosebită, fie prin ornamente, fie prin material sau culoare. 

GEMENI 

Pentru Gemeni, modelul preferat de ceas este unul practic și modern. De cele mai multe ori, femeile născute în această zodie sunt grăbite sau preocupate să nu întârzie, de aceea un ceas de mână le e de mare folos. Este specifică zodiei plăcerea de a fi bine informată, așadar un ceas cu indicatori de dată, zi, ora pe un alt fus orar, minutar și secundar o va surprinde plăcut. Revenind la principala calitate a ceasului, femeia Gemeni va alege un model metalic, cu cadran mare, ore marcate clar și brățară flexibilă, unitară, cu sistem de închidere simplu. 

RAC 

Racilor nu le place să piardă timpul, nici măcar când vine vorba de aflarea orei. De aceea, un prim criteriu în alegerea ceasului potrivit lor este afișajul – cu cât are mai puține cifre și detalii, cu atât mai bine. Preferatele lor sunt ceasurile din metal (argint sau aliaje de metal alb), cu detalii din perlă, sidef, cuarț sau cristal. Carcasa trebuie să fie rotundă, elementele de pe cadran să indice clar ora, iar brățară să fie elegantă, subliniind calitatea de bijuterie a ceasului. Astfel, ceasul femeii în zodia Rac se va potrivi caracterului său adaptabil. 

LEU 

Mari amatoare de lucruri rafinate, Leoaicelor le plac ceasurile nu pentru capacitatea lor de a arăta cu precizie ora, ci pentru calitatea lor de a indica statutul social al purtătoarei. Dacă te pregătești să oferi un cadou nativei Leu, alege un ceas cu carcasă expresivă și cadran în culoarea ei preferată, încrustat cu pietre prețioase și cu orele marcate în cifre romane. În mod ideal, ceasul va fi auriu cu accente de platina, completat de o brățară decorată cu pietre prețioase.  

FECIOARĂ

Fecioarelor le plac ceasurile mecanice, de bună calitate. Afișajul trebuie să fie simplu și clar, cu cifre arabe mari. De preferat să fie marcate doar orele de bază: 12, 3, 6, 9. Forma cadranului poate fi pătrată sau rotundă, în stil clasic sau naiv. Fecioara apreciază aliajele și metalele nepretențioase, fără încrustații sau decorații pe cadran, carcasă sau brățară – toate acestea îi par nativei excesive. Fiind un semn terestru și practic, este de preferat ca ceasul pe care îl va purta să fie rezistent la apă.  

BALANȚĂ

Ceasul este pentru Balanțe un simbol al scurgerii timpului, al eternei lupte dintre trecut și viitor, dintre zi și noapte. Această viziune asupra ceasului îi face pe nativi să se uite fugitiv la ceas, de multe ori ignorând ceea ce indică poziția acelor. Pentru ca o Balanță să fie încântată de un ceas, acesta trebuie să fie stilat și ieșit din comun. Vor fi apreciate modelele cu o combinație de materiale și texturi, cu afișaj inedit, marcat minimal. Brățara perfectă pentru acest ceas este rigidă. 

SCORPION 

Ceasul nu este pentru Scorpioni un accesoriu cu care să se fălească sau căruia să îi acorde prea multă atenție. Chiar și așa, sunt ceasuri care le impresionează: modele finuțe, cu cadran simplist și orele indicate cât mai clar – numeric sau prin linii. Brățara ideală este din piele, cu accesorii metalice și cataramă. Elementele decorative și brățările rigide sunt de evitat în cazul nativelor Scorpion. 

SĂGETĂTOR

Relația Săgetătorului cu timpul este una specială, datorită spiritului disciplinat al nativei. În consecință, ceasul preferat este un model care transmite pasiunea pentru echilibru și contrast. Îi plac accentele neobișnuite, carcasele mari, afișajul delicat sau, dimpotrivă, expresiv, pe un cadran albastru sau negru. Brățara va fi subțire, din piele. 

CAPRICORN 

Nativele zodiei Capricorn nu văd ceasul ca pe un obiect de lux, însă le place precizia și apreciază acest accesoriu ca pe un instrument cu care își pot valorifica timpul. Cu toate acestea, femeile Capricorn sunt adeptele simplității în materie de modele de ceasuri. Cadranul poate fi rotund sau pătrat, fără încrustații sau decorațiuni, în culoare mată și cu afișaj minimal. Brățara va fi nepretențioasă, din textil sau piele, cu un sistem de închidere simplu. 

VĂRSĂTOR

Vărsătorii au o relație ambiguă cu timpul, de aceea sunt în căutarea unor modele de ceasuri care să le distragă atenția de la funcția lor utilitară. Pe placul unei Vărsătoare va fi un ceas în formă neobișnuită sau decorat astfel încât să arate mai mult a bijuterie. Brățara va fi complementară modelului excentric, dintr-o combinație de materiale.  

PEȘTI 

Se spune despre Pești că plutesc în râul vieții și că nu au o percepție exactă a timpului, ci una intuitivă. Nativele zodiei Pești se referă la timp prin estimare, pentru ele ceasul este mai mereu „aproximativ atât”. Un model pe care îl va purta cu plăcere va indica timpul cât mai exact, pentru a o readuce cu picioarele pe pământ: data, ora, minutul și secunda. Brățara va fi remarcabilă, integrându-se perfect în designul ceasului. 

Surse foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu  Elefant.ro