Așa cum era de așteptat, cele mai prudente zodii sunt semne de Pământ, cu valori morale solide, cu o personalitate puternică și foarte bine ancorată în realitate. Dar printre ele se află și o zodie de Aer care, la prima vedere, nu ai putea spune că este una dintre cele mai prudente zodii… din contră. Dar această zodie își asumă riscuri bine calculte și are darul de a prevedea pierderile pe care știe cum să le evite.

Ce învățăm de la cele mai prudente zodii

Fiecare zodie este curajoasă când este nevoie, dar există și zodii prea calculate și prudente pentru a duce curajul până la nebunie, așa cum o fac Berbecii sau Săgetătorii.

Iată 4 zodii inteligente, prudente, cu o tărie de caracter remarcabilă, dar care se tem de anumite riscuri și nu au curajul să folosească întotdeauna cele mai îndrăznețe și riscante soluții. 

De la ele trebuie să învățăm să căutăm întotdeauna mai multe soluții și mai multe căi de rezolvare a problemelor. Tot de la ele putem învăța cum să calculăm riscurile, cum să evităm pierderile mari și cum să renunțăm atunci când viața ia o întorsătură periculoasă.

Zodia Taur

Nativii Tauri sunt oameni norocoși și nu sunt genul care să riște ceea ce au pentru a obține ceva incert. Lor le place viața tihnită, liniștea, armonia. Le place să adune bani, să se bucure de confort, să ducă o viață fără riscuri și fără lipsuri și să se bucure de fiecare clipă.

Tocmai de aceea, parcursul lor în viață este liniar și nu riscă inutil, decât dacă au foarte mult de câștigat. Taurii nu sunt genul de oameni care să pășească pe drumuri neumblate. Ei preferă căile bătătorite și se folosesc de metodele deja încercate pentru a ajunge la un rezultat sigur.  

Zodia Gemeni, printre cele mai prudente zodii

În pofida firii lor aventuroase și imprevizibile, Gemenii iubesc confortul și echilibrul, astfel că nu se aventurează pe căi necunoscute, decât dacă știu că riscurile sunt mici. Deși este semn de Aer și are nevoie de multă libertate, zodia Gemeni își cunoaște bine limitele și nu forțează niciodată pentru că știe că va pierde.  

Gemenii calculează totul înainte de a-și asuma ceva sau de a face o schimbare majoră în viața lor. Au curajul să o ia de la capăt ori de câte ori este nevoie, dar întotdeauna au grijă să se bazeze pe ceva solid. Gemenii sunt prudenți și au nevoie de prieteni sau de familie să îi susțină moral, dar nu suportă să fie influențați. 

Zodia Fecioară

Nativii Fecioare se tem de riscuri și consideră că sunt inutile, deoarece totul se poate rezolva cu soluții practice, ingenioase și cu bani. Ei consideră că totul poate fi organizat și calculat astfel încât să nu pierzi nimic și să nu riști nimic.

Când sunt puși în fața hazardului și a unor situații greu de controlat, care nu se pot rezolva nici cu bani, nici cu nimic altceva, atunci își pierd curajul și au mare nevoie de oamenii apropiați să îi susțină. Fecioarele nu încearcă niciodată ceva nou, dacă riscă să piardă prea mult!

Zodia Capricorn

Nativii Capricorni sunt convinși că totul se poate rezolva prin bani și prin muncă asiduă. Iar hazardul, este hazard! Nu îl poți controla, ca atare nu are sens să riști. Capricornii nu riscă niciodată nimic, dar nici nu au curajul să încerce drumuri noi, soluții inedite, investiții riscante.

Viața Capricornilor este destul de liniară, se bazează numai pe forțele proprii și nu așteaptă niciodată să le pice norocul din cer. Cu toate acestea, se bucură de multe momente norocoase. Sunt inteligenți, descurcăreți, ambițioși. Le place să adune bani și să fie întotdeauna acoperiți financiar, dacă vine o perioadă mai grea în viața lor.