Berbecul

Nativii acestei zodii acumulează tensiunea și durerile în special în zona capului. Pentru ei, cel mai eficient masaj este cel al tâmplelor și al cefei. De asemenea, poate fi picurat un ulei cald de masaj la mijlocul frunții și apoi masată zona pornind dintre sprâncene către tâmple.

Taurul

Cele mai bune tehnici de masaj pentru Tauri? Toate! Păi, ei le-au inventat! Senzorialul Taur nu concepe o seară de dragoste fără masaj și atingeri erotice. Toată tensiunea se risipește dacă este masat de la ceafă în jos spre mijlocul spatelui sau pe piept.

Gemenii

Nativii Gemeni sunt mari amatori de mici plăceri senzuale și masajul se numără printre preferințele lor de top. Când trec prin perioade dificile, cel mai indicat este masajul umerilor, al brațelor și al spatelui. Iar masajul ușor, însoțit de o muzică relaxantă, îi face să vibreze în pat.

Cele mai bune tehnici de masaj pentru fiecare zodie

Racul

Constelația Racului patronează lichidele din corp, astfel că pentru nativii acestei zodii cel mai bun este masajul limfatic. Acesta alungă tensiunea, oboseala, îi ajută să se relaxeze și să își conserve frumusețea și sănătatea.

Leul

Încordarea și tensiunea se adună la mijlocul spatelui și în zona lombară. Pentru Lei, este indicat un masaj profund al zonelor tensionate de pe spate. Mișcările trebuie să fie purernice pentru a risipi punctele de tensiune dureroasă.

Fecioara

În astrologia medicală, zodia Fecioarei este considerată cea mai sensibilă dintre toate. Inclusiv pielea este sensibilă și răspunde imediat unui masaj reușit. Pentru Fecioare este indicată împachetarea cu argilă caldă și apoi hidromasajul, pentru o relaxare deplină.

Balanța

Dintre cele mai bune tehnici de masaj pentru Balanțe, cea care nu dă greș niciodată este masarea în profunzime a zonei lombare, deasupra feselor. Balanțelor le prinde bine și masajul tâmplelor, care le echilibrează energia.

Cele mai bune tehnici de masaj pentru fiecare zodie

Scorpionul

Este, poate, cea mai senzuală zodie după Taur, dar cu o senzualitate diferită, misterioasă, ascunsă. Când acumulează tensiunea și oboseala, cel mai bun masaj pentru Scorpioni este cel erotic, cu mângâieri ușoare în zonele cele mai sensibile ale corpului.

Săgetătorul

Activi și tensionați tot timpul, nativii Săgetători își regăsesc armonia printr-un masaj profund al coapselor și al pulpelor. Cu cât sunt mai puternic masați mușchii din aceste zone, cu atât se vor relaxa mai bine!

Capricornul

Nativii Capricorni nu prea își pierd timpul (și capul!) cu masajele. Pentru ei sunt mai bune elongațiile, răsucirile și contorsionările ușoare, care îi ajută să își întindă mușchii și articulațiile, fără să fie necesare atingerile prelungi ale unui masaj.

Vărsătorul

Se spune că această zodie guvernează magnetismul și energia interioară a organismului. De aceea, pentru nativii Vărsători, cele mai bune tehnici de masaj trebuie să înceapă cu pietre fierbinți puse pe spate în centrele energetice și apoi să continue cu masaju picioarelor până la glezne și tălpi.

Peștii

Nativii acestei zodii adoră masajul tălpilor, deoarece la baza picioarelor se adună întotdeauna tensiunea. Pentru ei este indicată și reflexoterapia sau masajul punctelor sensibile din talpă care corespund cu cele mai importante organe.