Zodia purificatorului – Vărsător

La început de an, de la 21 ianuarie până la 20 februarie, este zodia sau Luna purificatorului, corespondentă cu Vărsătorul. Este o perioadă a sufletul blânde, generoase, înțelepte și armonioase.

Totemul care te protejează: vidra, un animal sinonim cu bunătatea, bucuria, jocul, veselia și curajul.

Zodia vânturilor celor mari – Pești

Perioada acestei zodii este de la 21 februarie la 20 martie și corespunde cu Peștii. Este zodia sufletelor sensibile, ascunse și misterioase, care au nevoie de susținere emoțională și de multă dragoste.

Totemul care te protejează: platanul, un copac de apă care nu crește decât dacă are rădăcinile bine dezvoltate și înfipte în pământ.

Zodia arborilor înmuguriți – Berbec

De la 21 martie, la 20 aprilie este zodia sau luna arborilor înmuguriți, corespondentă cu Berbecul. Este perioada sufletelor curajoase, dârze, pline de energie și de foc.

Totemul care te protejează: opalul, asociat cu lumina și focul, care răspândește multă energie și îi susține moral pe nativii zodiei.

Zodia broaștelor care se întorc – Taur

De la 21 aprilie la 20 mai, este luna sau zodia broaștelor care își recapătă energie de la căldura primăverii. Ea este corespondentă cu Taurul și este luna sufletelor loiale, deschise și sincere, care iubesc pământul și viața simplă.

Totemul care te protejează: crinul sălbatic, o floare care reprezintă pentru amerindieni forța naturii, simplitatea și totodată esența vieții.

Zodia porumbului – Gemeni

Din 21 mai până pe 20 iunie este zodia sau luna porumbului, corespondentă cu Gemenii. Aceasta este dedicată sufletelor libere, care cresc și înfloresc repede explorând lumea. Sunt sensibili, agili și intuitivi.

Ce totem te protejează: agata, o piatră cu puteri vindecătoare, care putea spori energia din sufletul nativilor și îi putea ocroti de emoțiile negative.

Zodia soarelui strălucitor – Racul

Aceasta ține de la 21 iunie la 20 iulie și este zodia sufletelor calde și pline de afecțiune, a celor care se dedică familiei și copiilor.

Totemul care te protejează: ciocănitoarea, o pasăre sinonimă cu dragostea de părinte și cu dăruirea, cu veselia și energia pe care ți-o dau prietenii.

Zodia fragilor – Leul

De la 21 iulie, la 20 august este perioada în care se coc fragii și fructele pădurii. Este corespondentă cu Leul, iar nativii acestei zodii sunt caracterizați prin bună dispoziție, istețime și generozitate.

Totemul care te protejează: granatul, o piatră semiprețioasă de un roșu grena, ale cărei puteri pot ajunge în profunzimea sufletului pentru a scoate la iveală sinceritatea și afecțiunea.

Zodia secerișului – Fecioara

Aceasta ține de la 21 august la 20 septembrie și corespunde cu Fecioara din zodiacul european. Este luna sufletelor drepte și corecte, a prietenilor de nădejde și a cel mai profunzi și sinceri nativi.

Ce totem te protejează: ursul brun, un animal sinonim cu puterea și justiția, cu maturitatea și înțelepciunea.

Zodia rațelor sălbatice – Balanța

Este o luna nativilor născuți între 21 septembrie și 20 octombrie și este asociată cu Balanța. Este zodia sufletelor onorabile, echilibrate, profunde și înțelepte.

Totemul care te protejează: jaspul, o piatră care adună căldura soarelui și o dăruiește celui care are nevoie de lumină și energie.

Zodia înghețului – Scorpion

De la 21 octombrie, când începe partea cea mai friguroasă a anului, până la 20 noiembrie este zodia înghețului, similară cu Scorpionul. Sufletele născute în această perioadă sunt bune și afectuoase, dar nu oferă decât foarte rar dragostea lor celor care merită.

Ce totem te protejează: șarpele, un simbol al tenebrelor naturii, dar și al transformării, deoarece în fiecare primăvară șarpele își leapădă pielea pentru a renaște.

Zodia ninsorilor nesfârșite – Săgetător

Este luna persoanelor născute între 21 noiembrie și 20 decembrie, când începe iarna cu adevărat. Natura este cuprinsă de o energie nouă, înghețată, dar puternică. Nativi sunt singuratici, dar puternici, pot influența pe cei din jur și pot genera schimbări majore.

Totemul care te protejează: pinul, un arbore flexibil, dar foarte rezistent, care nu se lasă doborât de iarnă, ci, din contră, se folosește de energia ei pentru a crește mai mult.

Zodia reînnoirii pământului – Capricorn

De la 21 decembrie la 20 ianuarie este perioada în care pământu începe să se reînoiască pentru a primi căldura primăverii. Cei născuți în această zodie, asociată cu Capricornul, sunt considerați suflete închise și reci, dar viguroase, echilibrate și capabile de mari transformări.

Ce totem te protejează: mesteacănul, arborele de la care indienii foloseau scoarța pentru a scrie cele mai importante învățăminte și legende pentru generațiile viitoare.

sursa foto: Shutterstock