Sănătatea este cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, iar zodiacul ne poate oferi câteva indicii despre imunitatea și rezistența noastră în fața bolilor, despre punctele noastre vulnerabile sau despre capacitatea noastră de recuperare. Iată ce spune elementul zodiei tale despre sănătatea ta.

Zodiile de Foc

Berbec, Leu, Săgetător: puternice, energice, active, pasionale.

Zodiile de Pământ

Taur, Fecioară, Capricorn: stabile, echilibrate, rezistente.

Zodiile de Aer

Gemeni, Balanță, Săgetător: active, pline de vitalitate, dinamice

Zodiile de Apă

Rac, Scorpion, Pești: schimbătoare, adaptabile, tonice

Ce spune elementul zodiei tale despre starea ta de sănătate

Zodiile de Foc

Elementul Foc domină sursa de energie a organismului, adică hrănirea, asimilarea, digestia și transformarea hranei în energie. În cuvinte mai simple și metaforice, organismul arde calorii pentru a păstra elementele nutritive și pentru a acumula mai multă energie. De aceea, zodiile de Foc sunt, poate, printre cele mai rezistente în fața microbilor cu care vin în contact zi de zi precum bacteriile și virusurile.

Elementul Foc te apără de: hipertensiune, afecțiuni cardiace și probleme cu circulația

Pot apărea probleme grave de sănătate: când ești foarte obosită, când te enervezi și te consumi inutil din cauza problemelor cotidiene.

Zodiile de Pământ

Elementul Pământ domină scheletul, oasele, punctele de echilibru și sistemul excretor. El are o influență puternică asupra resorturilor de recuperare, reparare, creștere și reproducere din organism. Când energia acestui element scade, pot apărea probleme legate de greutate, dezechilibre ale glandelor sau tumori.

Elementul Pământ te apără de: boli ale oaselor și mușchilor, disfuncții ale organelor esențiale din partea inferioară a organismului, probleme cu digestia și eliminarea toxinelor, probleme de metabolism

Pot apărea probleme grave de sănătate: când neglijezi dieta sănătoasă, când devii sedentară, când începi să acumulezi kilograme.

Zodiile de Aer

Elementul Aer guvernează sistemul nervos și pe cel circulator, precum și mișcarea și respirația. Dacă Aerul este și elementul zodiei tale, atunci trebuie să știi că punctele forte ale organismului tău sunt legate de zonele guvernate de el.

Elementul Aer te apără de: problemele locomotorii, afecțiunile articulațiilor, insomnie, boli de piele, pierderea memoriei.

Pot apărea probleme grave de sănătate: când suferi de carențe de minerale esențiale precum fier, magneziu sau zinc, când devii sedentară, când te ocupi de activități care presupun efort fizic intens.

Zodiile de Apă

Elementul Apă guvernează sistemul limfatic și toate fluidele corpului, dar și sistemul reproducător și organele genitale. Zodiile de Apă au o rezistență mai scăzută la bacterii și infecțiile cu ciuperci, absorb energia negativă a celor din jur și sunt mai predispuse la dezechilibre hormonale.

Elementul Apă te apără de: probleme digestive, afecțiuni oculare, afecțiuni legate de circulația sângelui.

Pot apărea probleme grave de sănătate: când începi să mănânci dezordonat și suferi de dezhidratare, când îți dezechilibrezi metabolismul cu alimente neadecvate, când muncești într-un mediu cu temperaturi ridicate sau foarte scăzute.

foto: Shutterstock