Zodia Taurului înseamnă stabilitate, fertilitate şi prosperitate. Vechii egipteni credeau că Taurul aduce armonia în mijlocul haosului. De aceea, elementele ezoterice din care este compus simbolul zodiei Taur erau o semilună întoarsă care se sprijinea pe cercul soarelui.

Soarele și Luna erau astrele care echilibrau lumina și întunericul, frigul și căldura, vibrațiile astrale și vibrațiile telurice. Cele două astre majore de pe bolta cerească erau numite Luminarii sau sursele de lumină și de energie ale lumii.

Simbolul zodiei Taur și semnificațiile lui străvechi

Jumătatea de Lună care se odihnește pe cercul Soarelui reprezenta totodată puterea materială şi bogăţia derivate din forţa unei voinţe puternice. Tocmai de aceea, semnul zodiei Taur era considerat un semn strâns legat de bogățiile materiale, un semn cu scopuri bine definite, ambițios și luptător.

Pe de altă parte, puterea Soarelui din acest semn îl caracteriza drept cel mai de încredere şi credincios dintre toate. Nimic nu îl face mai fericit decât valorile materiale pe care ştie să le dobândească prin luptă şi dibăcie.

O inimă greu de pătruns

Datorită semilunii din semnul zodiei Taur, această zodie are potențial negativ precum Racul, Fecioara sau Scorpionul. Este cunoscut şi drept simbolul Constructorului sau al Creatorului. Caracteristica principală a semnelor negative este încrederea în forţele proprii. Taurul se bazează întotdeauna pe sine. Pe de altă parte, semnele negative sunt închise în sine, zgârcite cu sentimentele, bănuitoare şi circumspecte. Iar Taurul este cel mai introvertit dintre ele.

Taurus Drawing„>sursa foto