Se întâmplă mai rar ca un an să fie marcat de șase eclipse, așa cum este anul 2020. Următorul an în care se vor petrece atât de multe eclipse va fi 2029. În general, au loc în medie patru eclipse pe an, iar anii în care se petrec șase eclipse sunt speciali nu doar pentru cei pasionați de acest fenomen, ci și pentru astrologi care știu ce influență puternică au aceste apariții asupra zodiilor și asupra destinelor noastre.

Presărate de-a lungul anului, eclipsele anului 2020 încep încă din ianuarie. Vor fi apoi noi eclipse la mijlocul verii, în noiembrie și în luna decembrie.

Influențele celor șase eclipse se vor intersecta și vor fi mult mai puternice din punct de vedere astrologic. Ele sunt adevărate fenomene energetice, sunt încărcate de vibrații care amplifică puterea astrelor și care, de cele mai multe ori, produc schimbări imediate și imprevizibile.

Eclipsele anului 2020. Calendarul marilor momente

10 ianuarie: eclipsă de Lună în Rac – afectează în mod special zodiile Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

5 iunie: eclipsă de Lună în Săgetător – afectează în mod special zodiile Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești

21 iunie: eclipsă de Soare în Săgetător – afectează în mod special zodiile Berbec, Gemeni, Rac, Fecioară, Balanță, Săgetător, Capricorn.

5 iulie: eclipsă de Lună în Capricorn – afectează în mod special zodiile Taur, Fecioară, Balanță și Capricorn

30 noiembrie: eclipsă de Lună în Gemeni – afectează în mod special zodiile Gemeni, Leu, Vărsător, Săgetător

14 decembrie: Eclipsă de Soare în Săgetător – Leu, Scorpion, Săgetător, Berbec

Prima eclipsă a noului an: decizii mari și alegeri

 Noul an începe cu o eclipsă puternică de Lună în zodia Racului, pe data de 10 ianuarie. Racul este singura zodie pe care o guvernează Luna și astrul nopții are o energie mult amplificată în acest semn al zodiacului, în care are un rol aparte și elementul Apei. Energia ei va fi puternică în luna ianuarie, dar se va resimți și în următoarele trei luni, aproximativ până la începutul verii.

Această eclipsă va afecta în mod special semnele cardinale Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, dar și zodiile cu elemente de Apă și anume Racul, Scorpionul și Peștii. Datorită elementului Apei, conjunctura astrală pe care o crează această eclipsă pune accentul pe alegeri, pe idei și proiecte, pe inițiative și planuri, dar mai puțin pe acțiune.

Perioada care urmează acestei eclipse este o perioadă bună pentru a cerne informațiile importante și pentru a face alegerile corecte, dacă ne implicăm în activități și proiecte noi. Deciziile pe care le luăm acum vor trasa traiectoria acțiunilor noastre de-a lungul anului și în mod special sunt vizate zodiile menționate mai sus.

Marile eclipse ale verii

Următoarele eclipse se vor petrece pe timpul verii, în lunile iunie și iulie, într-o perioadă efervescentă, cu multe schimbări și cu multe evenimente majore pentru toate zodiile. Nu va fi ușor să ne acomodăm cu ritmul alert al celor trei eclipse care vor veni aproape una după alta.

Prima dintre ele va sosi pe 5 iunie și va fi o eclipsă de Lună în zodia Săgetătorului. Elementul de Foc al acestei zodii ne avertizează că această eclipsă ne va pune la încercare.

Următoarea eclipsă va sosi pe data de 21 iunie și va fi o eclipsă de Soare în zodia Racului, cu o energie tensionată, antagonică, urmată de evenimente imprevizibile și greu de controlat.

Iar cea de a treia eclipsă a verii va avea loc pe 5 iulie în zodia Capricornului și este o eclipsă totală de Lună. Elementul Pământ al zodiei Capricornului nu este tocmai terenul fertil de manifestare a energiilor unei eclipse de Lună, astfel că nici influențele acesteia nu vor fi ușor de controlat.

Datorită celor trei eclipse, vara următoare nu va fi deloc o perioadă ușoară, indiferent de zodia în care ne-am născut. Chiar dacă sunt în mod special influențate zodiile menționate mai sus, toți nativii vor simți că lucrurile se precipită și vor fi obligați să fie foarte prudenți, să aibă grijă în mod deosebit de valorile reale din viața lor precum dragostea, familia și onoarea, și mai puțin de bunurile materiale care se pot risipi ușor.

Ce vor aduce eclipsele din timpul iernii

Ultimele două eclipse din cele șase ale anului viitor vor sosi la numai două săptămâni distanță una de alta. Prima va fi o eclipsă de Lună în zodia Gemeni și se va petrece pe 30 noiembrie, când începem cu toții să facem bilanțul anului, iar cea de a doua va sosi pe 14 decembrie și va fi o eclipsă de Soare care se formează la Luna nouă din Săgetător.

Între Gemeni și Săgetător sunt multe legături invizibile, iar cele două eclipse se vor intersecta, energiile lor mergând către aceeași direcție. Este o veste bună mai ales pentru zodiile puternic afectate de cele două eclipse și care sunt menționate mai sus. Nu doar că vom face bilanțul realizărilor, bucuriilor, acumulărilor și al greșelilor, dar cele două eclipse sunt destul de generoase să ne mai ofere tuturor câte o șansă.

Dacă eclipsele anului 2020 ne impun schimbări neprevăzute și suntem nevoiți să ne adaptăm și să sacrificăm anumite lucruri, aceste două eclipse de iarnă ne oferă șansa de a alege. Noi vom fi cei care vom găsi soluțiile, portițele de scăpare sau deciziile cele mai bune pentru a ajunge la obiectivele pe care le urmărim.