De veacuri întregi, s-au moștenit o mulțime de mituri și superstiții despre ceea ce este bine și nu este bine să faci înainte de Luna plină. Sfaturile de bine și avertismentele, multe dintre ele simple superstiții, sunt legate și de dragoste, și de sănătate, și de mersul afacerilor. Unele dintre ele, însă, s-au dovedit destul de reale și s-au perpetuat de-a lungul timpului.

Vei dormi mai puțin înainte de Luna plină

Nu mai este un mister pentru nimeni că cele 3 sau 4 nopți dinainte de lunație (Luna plină) sunt mai agitate, organismul resimte o anumită tensiune și nu reușim să ne odihnim bine. Durata somnului se scurtează cu aproximativ o jumătate de oră sau chiar mai mult, în funcție de fiecare. De aceea, nu este indicat să te enervezi, să te agiți seara sau să te cerți cu cineva. Încearcă să te echilibrezi psihic și emoțional pentru a avea un somn cât mai liniștit.

Ai mare grijă de inimă și de tensiune

Ferește-te de eforturi fizice intense și de orice activitate care ar putea perturba echilibrul tău interior, mai ales dacă suferi cu inima sau ai probleme cu tensiunea. Înainte de Luna plină, fluidele din organism trec printr-o serie de modificări și este posibil să ți se facă rău, dacă depui un efort deosebit. Dozează-ți activitățile și energia!

Amână orice proiect nou și important!

Astrologii ne sfătuiesc să nu începem nicio activitate și niciun proiect nou cu cel puțin cinci zile înainte de Luna plină. În această perioadă care precede lunația, se acumulează multă energie, dar sunt vibrații benefice și totodată mai puțin benefice, contradictorii și amestecate. Înainte de Luna plină este bine să duci spre final o lucrare importantă pentru a avea rezultate bune, dar nu este recomandat să începi ceva nou și complex, deoarece energia Lunii ar putea ridica anumite obstacole în calea ta.

Protejează-ți animalele înainte de Luna plină

Se spune că în zilele dinaintea Lunii pline, animalele sunt afectate de magnetismul marelui corp ceresc și încep să aibă probleme cu orientarea. Iar cele care sunt mai sensibile sau bolnave, se simt tot mai rău. Ai grijă de animalele tale, mai ales dacă suferă de anumite afecțiuni, și dacă observi o schimbare, apelează la medicul veterinar.

Știința a confirmat această superstiție, analizând comportamentul câinilor. Conform unui studiu realizat de Matteo Canttielo, cercetător șef la institutul de astrofizică Kavli din Santa Barbara, aproape în fiecare lună se înmulțesc cu 28% cazurile de patrupede aduse la veterinar în zilele dinaintea Lunii pline.

Luna plină ar putea declanșa nașterea naturală înainte de termen

De secole întregi, femeile știu că Luna plină le afectează nu doar ciclul menstrual și ovulația, dar și nașterea. Femeile însărcinate care se apropie de termen, este posibil să nască puțin mai devreme cu o săptămână sau două înainte de Luna plină.

Teoria aceasta este susținută și de medicii japonezi, care au analizat numărul de nașteri din spitalele private pe o perioadă de 3 ani. Mai mult, ei au observat că nașterile înainte de termen se declanșau în special în preajma unei Super Luni, adică momentul în care Luna plină este mai aproape de Terra.

sursa foto: 123rf.com