Doi pești, două linii, două bucle orientate în direcții opuse, astfel arată simbolul zodiei Pești, întotdeauna reprezentat prin două elemente. Acestea reprezintă natura duală a Peștilor, fluiditatea acestei zodii și elementul primordial al Apei care o caracterizează.

Ce reprezintă peștii din simbolul zodiei Pești

Cea de a douăsprezecea zodie a zodiacului și ultima zodie de iarnă este o zodie de Apă, mutabilă și feminină, negativă și oscilantă. Zodia Pești este străbătută de energii contradictorii, dar care găsesc un punct comun înainte de a se risipi, și conferă nativilor un anumit echilibru sufletesc profund pe care puține zodii îl mai au.

Zodia Pești a fost inspirată de constelația Peștilor care este, bineînțeles, reprezentată prin doi pești care înoată în direcții opuse, dar care de obicei sunt legați printr-un fir unul de altul. Sau, în formă geometrică stilizată, zodia mai este simbolizată prin două acolade, orientate în direcție opusă, legate printr-o linie orizontală.

Peştii reprezintă spiritul, care tinde spre libertate şi armonie, şi sufletul, legat de sentimentele şi dorinţele temporare. Energia care răzbate din opoziţia celor două entităţi, este forţa creatoare a nativilor Peşti. 

Ce mesaje transmite simbolul celor doi Pești

Peștele care urcă reprezintă spiritul și totodată universul imaginației, al viselor, al subconștientului, care este foarte puternic în cazul nativilor Pești, de aceea ei sunt înzestrați cu o intuiție și cu o sensibilitate acută.

Peștele care coboară reprezintă sufletul, conectat la realitate, la universul din jur, pe care nativii Pești îl percep mai degrabă prin intermediul senzațiilor, emoțiilor și sentimentelor, decât printr-un ochi obiectiv. De aceea, zodia Pești este considerată adesea cea mai sensibilă, interiorizată și oscilantă dintre toate.

Așa cum zodia Pești beneficiază de două energii puternice complementare și totuși opuse, ea beneficiază și de influența a două astre puternice: Jupiter și Neptun. Jupiter reprezintă lumea, bucuriile, emoțiile și coordonatele reale pe care Peștii le folosesc în viața de zi cu zi, iar Neptun reprezintă universul imaginației, al viselor și visurilor lor, al dorințelor ascunse și totodată al temerilor și fricilor care sunt accentuate în cazul multor nativi din Pești.