Privește cu atenție simbolul zodiei Rac așa cum apare el în zodiacele vechi. Vei vedea numărul 69 răsturnat, sau cleștii racului orientați în direcții opuse, ca și cum s-ar învârti unul după altul.

Simbolul acestei zodii nu este doar un simplu rac, așa cum ne-am obișnuit să îl vedem în perioada modernă, lipsit de misterele vechi ale zodiacului. Pentru astrologii din Antichitate, el era asociat cu marea, considerată leagănul vieţii, dar și cu feminitatea și procreația.

Simbolul zodiei Rac poate fi asemuit cu Yin și Yang

Simbolul grafic, redat prin acele linii curbe care închipuie cleștii, este de fapt simbolul puterii feminine şi al maternităţii, al forţei care dă viaţă şi susţine creaţia.

În plus, cei doi cleşti ai racului aşezaţi unul în faţa altuia reprezintă natura duală a nativilor Raci. Acest simbol este similar cu simbolul asiatic Yin şi Yang, cele două componente primordiale şi complementare care compun universul.

Legenda constelației Racului

În astrologia greacă, o legendă spune că Hercule ar fi strivit sub călcâiul său puternic un crab uriaș care o apăra pe Hidra. Cum monstrul cu carapace fusese trimis de Hera, zeița nu l-a lăsat să moară în van și a luat bucăți din temutul crab pe care le-a aruncat pe cer, formând constelația Racului.

În mitologia romană, Racul este asociat cu Luna și cu zeița Lunii, Diana. Zodia Racului este domiciliul lui Neptun, ea fiind asociată cu marea, și este zodia în care marele astru Jupiter se află în ascensiune sau exaltare, de aici pornind și opinia generală că nativii Raci se numără printre cei mai norocoși din zodiac.