Februarie începe sub auspiciile Lunii care va fi, pe data de 1 februarie, la primul pătrar. Această fază, în care energia astrului selenar crește treptat și care concentrează toate influnețele benefice pe care le are Luna nouă, are semnificații deosebite în astrologie.

Cum este caracterizată Luna la primul pătrar

Cuvintele cheie prin care poate fi caracterizată lumina Lunii, care se află în creștere la primul pătrar sunt: acțiune, impuls, impetuozitate, expresie, creștere și separare.

În această fază, care durează efectiv 3 zile, dar influența ei se extinde până la faza de Lună plină, este considerată o perioadă prielnică. Este timpul să lași în urmă ceea ce a declanșat probleme și necazuri în luna precedentă și să te debarasezi de ceea ce te ține pe loc.

Energia, vitalitatea, puterea interioară sunt în creștere, ai un tonus mai dinamic și un spirit viu. Chiar dacă ai o perioadă mai grea și te simți deprimată, profită de zilele în care Luna este la primul pătrar și încearcă să controlezi sentimentele și gândurile negative. Vei simți că vei aduna puteri noi și că vei avea mai multă forță să lupți pentru tine.

La primul pătrar, ocupă-te de planuri noi și activități grele

În zilele în care Luna se află la primul pătrar este o perioadă prielnică pentru activitățile mai grele sau mai complexe, putem rezolva probleme de tot felul și avem mai mult spor la muncă. Acum te poți ocupa de ceea ce consideri că este mai dificil pentru tine, inclusiv din punct de vedere fizic.

Primul pătrar presupune și creșterea forțelor fizice, nu doar a tonusului. Până și activitatea hormonală este mai accentuată, iar femeile în mod deosebit se simt mai puternice, mai atrăgătoare și mai determinate.

De aceea, mulți instructori de yoga recomandă ca, în această fază a Lunii, să facem mai mult sport, să începem cursuri de dans sau de yoga și să alegem primele ore ale amiezii pentru o plimbare lungă în parc. Mișcarea și activitatea fizică sporesc rezistența organismului în această perioadă și se reface imunitatea.

Citește și despre legătura dintre fazele Lunii și sănătatea ta!

foto: 123rf.com